Tovább csökkennek a baranyai családok terhei

A Kormány rezsicsökkentési programját kiegészítve, kormányzati támogatással önálló szociális tűzifa programot indít a Komlói Önkormányzat és a Mecsekerdő Zrt.-közölte Hoppál Péter és Polics József sajtóközleményben.

hirdetés

“Dr. Hoppál Péter, a Fidesz Komló és Baranya 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a Baranya megyei Komlón elmondta: a baranyai családok terhei tovább csökkennek a Kormány 3. rezsicsökkentés programjának köszönhetően. A politikus emlékeztetett arra: azon túl, hogy a 2012-ben elhatározott rezsicsökkentés keretein belül 9 szolgáltatás ára csökkent 3 ütemben – legutóbb, októbertől a távhő ára lett kevesebb 3,3 százalékkal – , a 3. rezsicsökkentés országos szinten évi 350 milliárd forint tehertől szabadította meg a magyar családokat.
Hoppál Péter bejelentette: most, a télre készülve ismét meghirdeti a Kormány a tűzifa-programot. Mivel a vidéki lakosság nagy része részben vagy egészben tűzifával biztosítja otthona melegét télen, a kormány döntött a tűzifa árának 10 %-os csökkentéséről, ami újabb 20 ezer családnak nyújt olcsóbb fűtési lehetőséget. Ezen túl a megemelt összegű, összesen 3 milliárd forintos szociális tűzifa-programmal a Kormány a legrászorultabbaknak biztosít meleg otthont a téli fagyok idején. Ez utóbbi programba az 5 ezer lelkesnél kisebb települések kapcsolódhatnak be.

Hoppál Péter hangsúlyozta: Komlón az önkormányzat önálló szociális tűzifa programot indít a Kormányzat támogatásával és a Mecsekerdő Zrt. -vel közösen.

Polics József, Komló fideszes polgármestere kifejtette, hogy Komlón a 80 hektár saját tulajdonú erdőben kitermelt fából szociális alapon támogatja az önkormányzat a rászorulókat; a programban résztvevő, leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő komlóiaknak az önkormányzat házhoz is szállítja a téli fűtéshez szükséges tűzifát.
Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a rezsicsökkentés céljából országosan elkülönített famennyiség 170 ezer köbméter. Ezt 10%-kal olcsóbban vehetik meg a szociális alapon pályázók. A korábbi években elhasznált fánál 30 %-kal többet ajánlottak fel idén az erdészetek a Vidékfejlesztési Minisztériumnak a rezsicsökkentés céljára. Keszi László hangsúlyozta: Baranyában a legrászorultabbaknak ingyenesen kiszállított famennyiségen felül 5 ezer köbméter fa vásárolható meg 10%-kal olcsóbban”.