Tovább durvul a Lézerközpont-balhé

Csütörtökön megelégelték helyzetüket és behatoltak a Pannon Lézerközpontba az épület korábbi bérlői, akiket még tavaly ősszel tett ki a tulajdonos. Az bérlők azért léptek, mert annak ellenére nem jutottak vissza a bérleményeikbe, hogy erre jogerős végzésük van.

hirdetés


A kertvárosi Pannon Lézerközpontban a Dél-Dunántúli Kooperációs Kutatási Központ Innovációs Nonprofit Zrt. (DDKKK) mellett vállalkozások és laboratóriumok is működtek, de az épület tulajdonosa szerint közel 150 milliós tartozást halmoztak fel a bérlők.  (Ezt a bérlők vitatják, szerintük csak 30 millióról van szó. )

A tulaj végül megelégelte, hogy nem fizetik rendesen a bérleti díjat, s többszöri felszólítás októberben úgy döntött, hogy nem engedi be többé a korábbi albérlőit az épületbe.

Csütörtök reggel aztán a kitett bérlők egy már korábban meghozott jogerős végzéssel, rendőri kísérettel jelentek meg az épületnél, annak érdekében, hogy elszállítsák az épületben korábban otthagyott 200 millió forint értékű vagyontárgyaikat.

A Pécs TV-nek úgy nyilatkoztak, hogy miután bejutottak, nem találták azokat a műszereket eszközöket, amelyek – szerintük  – az ő tulajdonukat képezték, s amelyekkel évekig dolgoztak. Állításuk szerint, több tízmillió forintos geofizikai mérőeszközök és a lézerhez tartozó robot is volt az épületben, ezeknek azonban hűlt helyét találták.

Sánta Imre, a DDKKK igazgatója szerint hiányzik még tizenkilenc cég összes irata, pályázati dokumentumaik, valamint kutatási eredményeik is. A bérlők azt állítják, ezzel több százmillió forintos káruk keletkezett, ezért a rendőrségen lopás és rongálás miatt feljelentést tettek.

A Pécs TV híradója kereste a tulajdonost is, de nem sikerült elérniük.