Továbbra is legyünk résen!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint ma éjszakától péntek estig az északnyugati szél megerősödik, viharossá fokozódik, és nagy mennyiségű csapadék várható. Jelenleg már elsőfokú (citromsárga) riasztás van kiadva a viharos széllökések miatt Baranya megye túlnyomó részére, az előrejelzések szerint holnapra csak fokozódik mind a csapadék mennyisége, mind a viharos széllökések ereje.

hirdetés

A legerősebb szélre péntek hajnalban kell számítani, ekkor a Dunántúlon helyenként már 100 km/h körüli lökések is lehetnek.

A Biokom felhívja a figyelmet, hogy a pécsi közterületeken és a parkerdőkben a fák környékén fokozott figyelemmel közlekedjünk, tartózkodjunk, hogy az esetlegesen leszakadó ágak ne okozhassanak sérülést! A Pécsi Parkerdő területén (Malomvölgyi és Mecseki Parkerdő) ebben a két-három napban az időjárási viszonyok miatt nem javasolt a kirándulás, túrázás! A szakterületi munkatársak megállás nélkül dolgoznak a városban a nap 24 órájában, bevonták az alvállalkozókat is a szükséges eszközparkkal.

A viharos széllökések miatt a kisebb hulladéktároló edényeket helyezzéük szélvédett helyre, a nagyobb méretű társasházi kukákat pedig jól rögzítsük le, ugyanis a nagy erejű szél felboríthatja azokat (így a hulladék kiszóródik), illetve parkoló gépjárműveknek lökheti őket. Az esetleges káresemények megelőzése érdekében mindenki óvja értékeit!

A városüzemeltetési cég minden tőle telhetőt megtesz a zöldfelületi és csapadékvizes károk megelőzéséért és elhárításáért, így azzal a kéréssel fordulnak a pécsiekhez, hogy ha ilyet észlelnek, azt haladéktalanul jelezzék a Biokom éjjel-nappal hívható ügyeleti telefonszámain: 72/502-100, 80/200-590.