Tragédia: elkél a segítség a Misinánál

60-ból 45 kölyökkutya lelte halálát abban a tűzben, ami szombat éjjel ütött ki a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület menhelyén. Bármilyen segítséget örömmel fogadnak. A Tüke Busz ma ingyen szállítja a segítőket, adományért pedig már a nemzetközi hírnevű modell, Pécsi Barbara is akcióba lendült.  

hirdetés

IMG_9242

Széleskörű civil összefogás indult el az egyesület Facebook-oldalán az esetet követően és minden segítséget örömmel fogad a szervezet. Ma délután 13 órakor várnak mindenkit, aki önkéntes munkával szeretne segíteni a romok eltakarításában. Tüke Busz ingyenes buszjáratot indít: a busz ma 12.30-kor indul a főpályaudvar 3-as kocsiállásáról, különjárat felirattal, majd a jármű 12.45-kor a budai állomást is érinti, ahol az 1-es megállóhelyen szállhatnak fel a segítők.  A járat 16.00-kor indul vissza Pécsre.

kutya

Pénteken 17 órakor pedig megemlékezést tartanak, amelyen megemlékeznek az elpusztult kölyökkutyusokról. Anyagi támogatással segíteni az egyesület bankszámlaszámán keresztül lehet. Emellett bármiféle segítséget szívesen fogadnak, legyen szó eledelről vagy akár csak egy pokrócról is.

Farkas Tamás, az egyesület vezetője azt mondta, hogy fennállásuk legnagyobb tragédiáját élik át. Nem tudja szavakkal kifejezni és hangsúlyozni háláját mindazok felé, akik együttérzésükkel és támogatásokkal segítik őket.

A kisállatok többsége odaveszett, mentésükre esély sem volt, mivel a tűz rendkívüli sebességgel terjedt el. Az épület teljes tetőszerkezete leégett. A kennel, ahol a kölyköket tartottá, a menhely legújabb technológiával felépített része volt, a beruházás annak idején tízmillió forintba került. Így az anyagi kár is jelentős, bár ezt pontosan csak a romok eltakarítása után tudják felmérni.

kutyakennel

A szombat este háromnegyed tizenegykor kiütött tűz néhány perc alatt elterjedt. A tűzoltók az éjjeliőr riasztására hamar kiértek, ám már így is késő volt. A tüzet az eddigi vizsgálatok szerint elektromos meghibásodás okozta, méghozzá egy infralámpa ment tönkre, amely a kennelek melegítésére szolgált.

Ahogy arról utazóközönségünk is értesülhetett, a hétvégén tűz ütött ki a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyén. A szerencsétlenség következtében 45 kölyökkutya pusztult el, és jelentős anyagi kár keletkezett.

Az egyesület tagjai felhívást tettek közzé az eset után a szervezet honlapján, amelyben jelzik: szívesen látják mindazokat az önkénteseket, akik a káreseményt követő tereprendezésben, romtakarításban segíteni tud, hétfőn 13 órakor várják.

Modell is segít a Misinának

A nemzetközileg elismert pécsi modell, Pécsi Barbara nem csupán a divat világában tevékenykedik aktívan, hanem mindennemű állatvédelmi akcióban szívesen részt vesz. Barbara azzal a kéréssel kereste fel lapunkat, hogy aki tud, segítsen a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek akár anyagi, akár tárgyi adomány formájában. A pécsi lány folyamatos telefonos kapcsolatban áll az egyesülettel, és elárulta, hogy a legnagyobb szükség jelenleg a kutyatápra, kutyatálakra és takarókra van, de a fizikai segítséget is nagyra értékeli a szervezet.

 

A Tüke Busz közleménye

Társaságunk azzal kívánja támogatni az Egyesületet, hogy a ma délután 13.00-ra meghirdetett akcióhoz különjáratot biztosít.

Ennek nyomán mindazok, akik részt vállalnak a telephelyen zajló romeltakarítási munkálatokban, a Tüke Busz Zrt. különjáratával ingyen juthatnak a helyszínre.

Eljárunk annak érdekében, hogy szokásos felületeinken és a közösségi médiában is értesítsük munkatársainkat arról, hogy önkéntesek segítségét várják ma délután az állatmenhelyen, ezzel is támogatva az egyesület munkatársait.

Hisszük, hogy a tragikus történés után megtapasztalt összetartás gyógyír lesz az egyesület tagjai és az állatbarátok számára.

A Tüke Busz Zrt. munkatársai