Transzvesztita világsztárt hívott az EMMI templomi koncertekre

A Blikk írta meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a másságát nyíltan vállaló, transzvesztita orgonistát, Cameron Carpentert invitálta meg turnéja keretében hazánkba, hogy többek között a pécsi bazilikában és a szegedi dómban játsszon Bach műveket.

Önmagában a hír csak azért lenne nagy szó, mert Carpenter a világ jelenleg talán legjobb orgonistája, így joggal lehetne azt mondani, hogy valódi világsztár érkezik Magyarországra, és lép fel több helyszínen is. Az azonban legalábbis érdekessé teszi a művész meghívását, és a templomi koncertek szervezését az EMMI részéről, hogy a kormány a közelmúltban egy nyíltan az LMBTQ emberek ellen hangoló törvényt fogadtatott el a parlamentben, és redszeresen fogalmaznak meg kormánypárti politikusok, maga a miniszterelnök is a másságot elutasító gondolatokat.

A Blikk rá is kérdezett az EMMI-nél, hogy nem volt-e nehéz tető alá hozni a pécsi és a szegedi helyszínt, tekintettel arra, hogy egyházi körökben a transzvesztita előadó megítélése nem biztos, hogy pozitív. A minisztérium nem válaszolt a kérdésre, azonban a rendezvényt szervező Filharmónia – amely az EMMI tulajdonában van, és komolyzenei koncerteket, így Carpenter magyarországi fellépéseit is szervezi – jelezte, hogy Pécsett és Szegeden is végül a színházban tartják majd Cameron Carpenter fellépéseit.