Tüke-kártya: óriási az érdeklődés

Egyre több pécsinek lapul a zsebében az a plasztiklapocska, amely számos kedvezményt nyújt a városban élők számára, jövőre pedig akár a parkolási díjat is rendezhetjük segítségével. A Tüke-kártya előnyei folyamatosan bővülnek.

hirdetés

Idén őszig több mint tizenhétezer pécsi döntött úgy, hogy igényt tart a Tüke-kártyára, nagy részük pedig rendszeresen ki is élvezi annak előnyeit. Mint ismert, a pécsi önkormányzat tavaly nyáron döntött úgy, hogy városkártyákat vezet be Tüke-, illetve Pécsi Nyugdíjaskártya néven.

A már sokak zsebében lapuló, megannyi helyen kedvezményeket biztosító városkártyákat érintés nélküli, úgynevezett Paypass rendszerben kisebb összegű fizetésekre lehet használni, miután azokat előzőleg bankautomatáknál pénzzel feltöltik. A kártyaprogramhoz számos városi intézmény, kereskedő és cég csatlakozott eddig, az igénybe vehető különböző szolgáltatások típusa, illetve a kedvezmények száma meghaladja a százat.

Mint azt Nagy Csaba alpolgármester a Pécs TV-nek elmondta: folyamatosan egyre több helyen lehet kedvezményeket igénybe venni a kártya segítségével. Jövő év második felétől pedig a parkolásainkat is intézhetjük a kártyával. Mint mondta, elegendő lesz a lapocskát az automatához érinteni, majd a parkolás végeztével ismét elhúzni a gép előtt a kártyát. A pénzt a kártyára előzetesen feltöltött összegből vonják le, perc alapon. Így nem kell amiatt aggódnunk, hogy lejár a parkolási jegy, vagy, hogy leesik a szélvédő mögül.

A műanyag lapocskát a Széchenyi téri Tourinform Pécs Infopontban és a Rákóczi út 1. és 44. alatt lévő OTP fiókokban lehet kiváltani. A három esztendőn át érvényes lapka igénylésének nem feltétele az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámla. Az elfogadóhelyekről és a kedvezmények részleteiről a tukekartya.pecs.hu weboldalon található lista. Az eddigi visszajelzések alapján a legnagyobb kedvezményeket tartogató múzeumlátogatáshoz, taxizáshoz, kosárlabda meccsekhez használták a pécsiek az új kártyát.

Az igényléshez csak az állandó vagy ideiglenes pécsi lakcímet, valamint a személyazonosságot kell igazolni. A nyugdíjasoknak a nyugdíjas igazolványukra lesz szükségük. Tüke-kártya központ a Tourinform Pécs Infopontban található, a Széchenyi tér 7. szám alatt (tel.: 72/213-315).