Turisztikai díj a nemzeti parknak

A turizmus irányítási szakemberekből és turisztikai vállalkozókból álló grémium a Dél-Dunántúl Turizmusáért 2011. díjat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnak ítélte oda. A díjra a jelölést a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter tette.

hirdetés

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Dél-Dunántúl Turizmusáért 2011. díjat Dél-Dunántúl régió természeti örökség alapú turisztikai attrakcióinak megőrzése és bemutatása terén végzett kimagasló szakmai színvonalú munkájának elismeréseként kapta. Figyelemre méltó, hogy a turisztikai vállalkozókat is nagy számban tartalmazó szakmai zsűri egyhangú szavazással hozta meg döntését, kiemelve, hogy a nemzeti park igazgatósága a természetvédelmi szempontok korrekt képviseletét minta értékűen egyezteti össze az ökoturizmus és a szelíd turizmus fejlesztésével.

Többek között aktív kezdeményezői voltak a Zselici Csillagos Égbolt Rezervátum létrehozásának, szervezik ennek turisztikai programjait. Éves garantált rendezvény sorozatukkal elősegítik a régió rendkívül gazdag és egyedi ökoturisztikai programkínálatának a megszervezését. A Gyeregyalog.hu Egyesület tagjaként a regionális összefogás és együttműködés meghatározó szereplői.

A nemzeti park igazgatóság által gesztorált, vagy együttműködésével megvalósuló pályázati projektek által az utóbbi években több milliárd forint uniós támogatási forrással gazdagodott a régió, ami további több százmilliós önrészt mobilizált a helyi szereplők részéről. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a régió turisztikai fejlődésének meghatározó szereplője.