Túszdráma egy angol kisvárosban

A helyi rendőrség körbevette egy szórakoztatóközpontot az angliai Nuneatonban, helyszíni beszámolók szerint azért, mert odabent egy vadászpuskás férfi túszokat ejtett. Egy szemtanú szerint 30 rendőr lehet a helyszínen – írja az Index.hu.

Nuneaton egy 80 ezres lakosú város Anglia középső részén, Birminghamtől 40 kilométerre keletre. A a Bermuda Park nevű területen hotel, mozi, éttermek, üzletek, edzőterem és játszóház is található, nem tudni, hányan tartózkodnak még a bent.

A rendőrség eleinte csak annyit közölt Twitteren, hogy egy “folyamatban lévő incidens” miatt mindenki kerülje el a plázát. Később azt is kiírták , hogy az ügynek nincs köze a terrorizmushoz. Az Independent és a Telegraph több szemtanú közösségi médiás beszámolóját idézve azt írja, egy vadászpuskás férfit láttak a pláza bowling klubjában, állítólag több túszt is ejtett.

Ezekre a beszámolókra a rendőrség egyelőre nem reagált, de a Sky Newsnak az MFA Bowl nevű bowling klub vezetője megerősítette, hogy két alkalmazottját is túszul ejtették. Mehdi Amshar úgy tudja, a támadó az egyik túsz volt férje vagy volt barátja.

Annyi biztos, hogy a plázát lezárták, a bent ragadt vendégek se tudják, mi történik, többen a mosdókban bújtak el. Helyszíni jelentések szerint két mentőautó és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

hirdetés

Hirdetés