Tűz: sok a riasztás

Vasárnap hajnalban Pécsen a Márton utcában hajléktalan személyek használton kívüli bútorokat gyújtottak meg. A tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

hirdetés

Reggel Komló és Sikonda között egy magasfeszültségű vezeték alatt tarló gyulladt meg. A komlói tűzoltók oltották el a lángokat.

Siklós-Máriagyűdön melléképület gyulladt ki a Vujicsics Tihamér utcában, amely egy családi házat is veszélyeztetett. A siklósi és a pécsi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Az épületből két gázpalackot is kihozak. Az ingatlan egyik tulajdonosa, egy nő másodfokú égési sérüléseket szenvedett a mellkasán.
A tűz oltása során egy festékszóró spray is felrobbant, amely egy tűzoltót talált el. A szétfröccsenő festék a tűzoltó arcának alsó részén másodfokú égési sérülést okozott.

Röviddel dél előtt Mindszentgodisán a Dózsa György utcában 300 négyzetméteren bozótos égett. A komlói tűzoltók oltották el a lángokat.

Kora délután Harkány és Drávaszabolcs között száz négyzetméter nagyságú területen egy erdő szélén gaz és avar égett. A siklósi tűzoltók vonultak a helyszínre.

Pogányban a Móricz Zsigmond utcában egy családi ház udvarán lévő száraz fű gyulladt meg, amely a lakóházat is veszélyeztette. Egy pécsi tűzoltóegység avatkozott be.

Katádfa településen egy hektáron tarló és szalmabálák égtek, amely egy kukorica táblát is veszélyeztetett. A helyszínre két szigetvári egység, és a vízszállító jármű vonult.

Délután Hegyszentmártonban 300 négyzetméteren száraz fű és gaz égett. A tűzben két műanyag kuka is elolvadt. A siklósi egység oltotta el a lángokat.

Röviddel három óra után Pécsen a Magtár utcában egy hektár nagyságú területen nádas, és bozótos gyulladt meg. A pécsi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A tűz lakóházakat is veszélyeztetett, így az elsődleges feladat azok bevédése volt. A tűzoltók másfél óra alatt fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Ezen kívül egy téves jelzés érkezett még a katasztrófavédelem Főügyeletére.

MEGOSZTÁS
Előző cikkNyitva a Sziget
Következő cikkJakabos hatodik