Tűzgyújtási tilalom a Pécs-környéki parkerdőkben

Régóta tart már az elviselhetetlen hőség, a Mecseki és a Malomvölgyi Parkerdő növényvilágát is próbára teszi a forróság, így a természet megóvása érdekében a hivatalos szervek védelmi intézkedéseket vezettek be.

hirdetés

A jelenlegi kánikulában – függetlenül a hőségriadótól – még a kijelölt tűzrakó helyeken is tilos tüzet gyújtani. A BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.-t mint erdőgazdálkodót a Baranya Megyei Közigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága értesíti ki a tűzgyújtási tilalom elrendeléséről, amely határozat tartalmazza a tilalom kezdési és zárási időpontját.

A jelenleg érvényben lévő 2011. július 4-én indult, és folyamatosan meghosszabbították. A gazdálkodónak kötelessége figyelembe venni a határozat tartalmát, és értesíteni a kirándulókat a tűzgyújtási tilalom életbe lépéséről. A tilalom a Mecseki és a Malomvölgyi Parkerdő területére egyaránt érvényes, ennek megfelelően kihelyeztük a megszokott információs pontokon a tilalomra figyelmeztető táblákat.

A BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. azzal a kéréssel fordul a tisztelt kirándulókhoz, hogy amennyiben használni kívánják az erdei sütögetőket, akkora a kirándulás megkezdésekor tájékozódjanak a tilalom érvényességéről, mert megszegése közigazgatási eljárást vonhat maga után.

Forrás: BIOKOM