Tűzoltók: az adventi koszorút körültekintően kell elhelyezni

A gyertyával díszített adventi koszorúkat körültekintően kell elhelyezni – figyelmeztet a Magyar Tűzoltó Szövetség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben a gyertyagyújtással összefüggő tűzesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet.

hirdetés

Mint írták, a felügyelet nélkül hagyott, lánggal égő gyertyával díszített adventi koszorú, irodában vagy lakásban tüzet okozhat, ha a közelében gyúlékony anyagok vannak, ezért a koszorút körültekintően kell elhelyezni.

A tűz keletkezéséhez az is elég, ha csak pár percre nem figyelnek az égő gyertyával díszített adventi koszorúra, ezért a tűzoltók azt kérik, az soha ne maradjon felügyelet nélkül, s amennyiben távoznak a helyiségből a gyertyát gondosan oltsák el.

Az otthon tartózkodó gyermekek elől a biztonság érdekében fontos, hogy a tűzgyújtásra alkalmas eszközöket elzárják, mert előfordul, hogy a gyermekek még nem kellő körültekintéssel igyekeznek a gyertyát meggyújtani, és sajnos egy ilyen játékos próbálkozásnak súlyos következményei is lehetnek – figyelmeztet a szövetség.