UFO-rejtély Pécsen? Megfejtettük!

Nem cikázott, nem adott ki hangot, repült egyet majd eltűnt

Rejtély övezi azt az égi jelenséget, amit többen is láttak hétfő este Pécsett. Egy vörösen izzó tárgy jelent meg a város felett, egészen pontosan a TV-torony mellett. Több olvasónk is látta. Kiderítettük, mi lehet az. 

hirdetés

 

Ezt látta valaki rajtam kívül? Elég rossz a fotó, de egy vörösen izzó folt a Tv-torony felől dél felé mozgott, aztán irányt váltott és elindult keletnek – ezzel a felhívással kereste eget figyelő társait Ottó a közösségi oldalon. A felhívásra többen is komolytalanul reagáltak, de volt, aki szintén felfedezte a furcsaságot, méghozzá Pécs másik szegletéből.

Íme a minőségében kifogásolható, ám bizonyíték erejű kép, amin tényleg látszik valami:

Nem cikázott, nem adott ki hangot, csak úgy eltűnt
Nem cikázott, nem adott ki hangot, csak úgy eltűnt

Természetesen, megkérdeztük a fotót készítő Ottót, hogy történt az eset és mennyire hagyott benne mély nyomot.

Uránvárosban voltam, a Hajnóczy utcában. Egy erkélyről láttam. Én is meglepődtem, ezért gyorsan elő is kotortam a mobilomat, amivel egy képet tudtam csinálni.

Ottó szerint olyan 2-3 percig látszódhatott ez az izzó valami, ami egy darabig lebegett, majd úgy egy percen keresztül kertváros felé vette az irányt és aztán elindult keleti irányba. Ottó szerint nem úgy tűnt, mintha Pogányban akarna leszállni. A tárgy csak úgy hipp-hopp eltűnt. Ottó pedig ma felkelt, ott ahol tegnap éjjel lefeküdt.

Amíg nem tudunk pontosat, valószínűsítjük, hogy egy ilyet látott Ottó.

Egy drónt, amivel képeket vagy videót csinálnak.

A drón reptetéséhez is kell engedély a Közlekedési Hatóságtól
A drón reptetéséhez is kell engedély a Közlekedési Hatóságtól

Vagy az egyik kommentelő írta, hogy akár Pataki Attila is leugorhatott Pécsre, két koncert között, de ezt mi elvetjük.

Forrás: facebook.com
Forrás: facebook.com

A pogány repülőtér tornyából azt az információt kaptuk, hogy hétfőn repült drón Pécs felett 17.00 órától 19.00 óráig. Erre a Közlekedési Hatóságtól légtérigénylést is kértek. Ugyanakkor a drón este már biztosan nem cikázhatott a Mecseknél.

Dragovácz Márk, a repteret működtető cég vezetője elmondta 21.00-22.00 között a Pogányban állomásozó mentőhelikopter bevetésen volt, így valószínűsíthető, hogy azt látták többen is. 

Tehát a rejtély: 

Este szokatlan látvány a mentőhelikopter
Este szokatlan látvány a mentőhelikopter