Úgy fest, szánkózhatunk a Széchenyi téren

Kedden számoltunk be arról a kezdeményezésről, amely – a magyarországi városok között példa nélkül álló módon – szánkópályát álmodott Pécs főterére. Patartics Zorán építész, publicista ötlete a városházán is kedvező fogadtatásra talált, ahol azt ígérték, soron kívül elbírálják a szükséges engedélyeket.

hirdetés
Uránia Mozi

– Ez egy jó ötlet, amit örömmel vettem, a megvalósításához pedig két dolog kell: hó és egy olyan Széchenyi tér, ahol nem járnak autók, buszok. Jelenleg mindkettő adott, így a város részéről nincs akadálya a kezdeményezés megvalósításának – mondta el a PécsMa.hu-nak Páva Zsolt.

Egy ilyen pályát úgy élvezhetnek a szánkózók, hogy közben nem okoznak felfordulást a belvárosban – tette hozzá.

Sietni kell viszont, mivel a mostani nagy hideg sem tart örökké. A polgármester szavaiból kiderült: amennyiben a kezdeményezők hozzájuk fordulnak, soron kívül elbírálják és megkaphatják az engedélyeket. Páva Zsolt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a BIOKOM is segíthet a pálya körüli munkákban.

Reményteli, hogy időközben az ötletgazdánál is jelentkezett két pécsi cég, amelyek felvállalták a szánkópálya kialakítását. Mint azt Patartics Zorántól megtudtuk, csütörtök délután mennek a városházára egyeztetni az engedélyeket. Ekkor derülhet majd ki, hogy pontosan mikortól él, és hogy fog kinézni a nem mindennapos főtéri attrakció. Egy biztos: ötletekben nincs hiány.

Comments are closed.