Új belvárosi buszjárat indult útjára

44-es számmal új belvárosi körjárat indul szerda reggel Pécsett, ennek érdekében a Pécsi Közlekedési Zrt. (PK Zrt.) két negyven férőhelyes buszt állít forgalomba – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere kedd délután a Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatón. A cél az, hogy a belvárosban élők is kényelmesen eljuthassanak a vásárcsarnokig, miután a Széchenyi tér átalakítása miatt megszűnt ott a buszközlekedés.

hirdetés

A téren felállított karácsonyfa alatt becsomagolva várta a pécsieknek szóló ajándék kibontását az a midibusz, amely már szerdán reggel nyolc órakor elindul és  délután fél ötig közlekedik majd félórás időközönként munkanapokon (12.30-kor  egy járat kimarad). A járat menetideje húsz perc lesz.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, az új járat a belvárosi közlekedést szolgálja majd, hiszen miután a Széchenyi teret átalakították, az itt élőknek sokkal többet kell gyalogolniuk, mint korábban, tehát nekik jelent segítséget ez a körjárat.

Árki Sándor, a PK Zrt. vezérigazgatója elmondta, két, közel nyolc méter hosszú, négy esztendős busz indul útjára,  amelyeket a PK Zrt.-vel kötött alvállalkozói szerződés keretében a Tüke Busz Zrt. bérel és üzemeltet is.

A járat a vásárcsarnoktól indul, érinti a Zsolnay-szobrot és a Kórház teret, majd a Szent István téren áll meg. Ezt követően a Káptalan utcán hajt tovább a Hunyadi úton át a Mária utca felé. Lesz megállóhelye a Széchenyi tér sarkán a Boldogság Házánál, valamint a Flórián téren is. A busz ezután az Ágoston tér felé megy, a Lánc utcát elhagyva jut el a Rákóczi útra, ahonnan ismét a vásárcsarnokhoz hajt.

Pécs polgármestere, Páva Zsolt elmondta azt is, hogy a város legrosszabb helyzetben lévő cége a PK Zrt., melyet nagyon rossz körülmények között vette át Pécs, az elmúlt hónapok alatt azonban sikerült a menetrendi közlekedést biztosítani, és immáron nagy sok gondot fordítanak a járművek tisztaságára is. Hozzátette: bízik abban, hogy közeljövőben tisztázódnak a cég körüli jogi kérdések, ezt követően pedig sikerül a régóta várt buszbeszerzést is elindítani.

 

TÉRKÉPÉRT KATTINTSON!