Új buszok a Volánnál

Nincs sofőr?

Új és felújított autóbuszok állnak forgalomba a Pannon Volánnál. A társaság egyelőre nem közölte, hogy milyen útvonalon járnak majd a járművek.

hirdetés

Egy már forgalomba állt, de a közeljövőben még 9 új és 11 felújított autóbusz szolgálja az utasokat a Pannon Volán ZRt. járatain.

Az új járművek vásárlására hat Volán-társaság – köztük a Pannon Volán – konzorciumot alkotva indított közbeszerzési eljárást. Összesen 49 autóbusz beszerzése a cél, melyből 9 elővárosi, szóló járművet a pécsi székhelyű baranyai autóbusz-társaság vásárol.

Azt, hogy milyen típusú buszok „futnak be”, a közbeszerzés végén derül ki, de az elvárások között fogalmazódott meg, hogy a társaságnál a regionális közlekedésben majd részt vevő járművek alacsony padlósak legyenek.

Az új autóbuszok vásárlása lehetővé teszi, hogy az ugyancsak koros 200-as Ikarusok lecserélése folytatódjon, javítva a Pannon Volán buszainak magas átlagéletkorát. A saját erőből vásárolt, a napokban Mohács térségében forgalomba állításra kerülő MAN típusú, ugyancsak alacsony padlós használt autóbusz rövid távú utazási igényeket szolgál ki, s egy kétmillió kilométert futott Ikarus kiváltását teszi lehetővé.

A társaság autóbusz-rekonstrukciós programja keretében az Ikarus 415-ös és Ikarus-Scania 395-ös típusú buszok egy részének a felújítását tervezi, mellyel kapcsolatban jelenleg zajlik a közbeszerzési eljárás.