Új cigány párt indul a voksokért

A Magyarországi Cigány Párt (MCP) a hét végén létrehozza fővárosi szervezetét és bejelenti, hogy elindul a parlamenti választáson – írta pénteki cikkében a Népszabadság.

hirdetés

Horváth Aladár szóvivő a lapnak elmondta: a tavaly ősszel, Miskolcon megalakított pártnak megközelítőleg ötezer tagja van, egyelőre főleg borsodiak. Borsodon kívül eddig Szabolcsban, Hajdúban és Nógrádban alakult megyei alapszervezet. A tervek szerint december végéig a romák által tíz legsűrűbben lakott megyében létrejön a helyi szervezet.

“Nem kötünk szövetséget se jobboldali, se baloldali pártokkal. Mind a 106 egyéni körzetben állítunk jelöltet, célunk az ötszázalékos parlamenti küszöb elérése” – jelentette ki a szóvivő.

A párt azzal számol, hogy körülbelül félmillió cigány választó van, és ebből több mint 250 ezer el is megy szavazni. Horváth Aladár azonban ennél jóval szélesebb bázisra szeretne építkezni. Annak ellenére, hogy az elnevezésben a cigány szó szerepel, az MCP valamennyi szegénységben élő magyar állampolgár érdekeit képviselni kívánja, mert “ma a hatalom szemében mindenki cigány, aki szegény”.

  • kamillás

    Ez a Horváth Aladár CIGÁNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a szegényeket ne sorolja a cigók közé. Hála istennek egy újabb párt aki elsikkasztja majd a lóvét.A “purdék” csak úgy megalakulnak.
    Van azért itt egy kis érdekesség a 500 millió választó akinek mint egy fele el is megy szavazni,igen ők le tudják nagy nehezen írni a nevüket a többi még x-et se tud rakni.KÖZRÖHEjjjjjjjjjjjj!!!!!!