Új CT működik a Klinikai Központban

Gyorsabb, pontosabb képet ad, így hatékonyabb az az új röntgenkészülék, amellyel a PTE Klinikai Központjának munkatársai dolgozhatnak ezentúl az Akác utcai telephelyen. A gép egy meghibásodott, elavult darabot követett.

hirdetés


Ugyan több hónapig kellett rá várni, ám múlt héten üzembe állhatott a klinika legújabb gépe, így a jövőben a Rét utcában és a 400 ágyas klinikánál is kevesebbet kell várni a vizsgálatokra a jövőben. Mint azt prof. dr. Kollár Lajos, a központ igazgatója a berendezés hétfői ünnepélyes átadásakor elmondta, a meghibásodott készüléknél sokkal hatékonyabb és gyorsabb az új eszköz, a korszerűbb technológiának köszönhetően.

A műszer segítségével például a hasüreg vizsgálata csak néhány másodpercet vesz igénybe, s a rutinfeladatok mellett pulmonológiai és kardiológiai vizsgálatokra is alkalmas. A gép a teljes testet mindössze 16-20 másodperc alatt képes szkennelni.

Dr. Weninger Csaba, a Radiológiai Klinika igazgatóhelyettese elmondta: a készüléket már használják, s legutóbb egy súlyos baleset után teljesített kitűnően, segítségével sikerült a beteget megfelelően ellátni.