Új életmentő készülékkel gazdagodtak a pécsi mentők

Kétmillió forintot adományozott a pécsi Szolgálat az Életért Alapítvány részére az Indotek Group, így lehetővé vált, hogy egy, a mentődolgozók mindennapos feladatellátásához szükséges mellkas-kompressziós eszközt vásároljon az alapítvány az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomása számára. A több mint ötmillió forintos eszköz megvásárlásához szükséges összeg másik részét, több mint kétmillió forintot a budapesti Országos Mentőszolgálat Alapítvány biztosította.

Az Indotek Group felelős nagyvállalatként elhivatott az iránt, hogy országszerte segítse azokat a közösségeket és alapítványokat, amelyek életeket mentenek vagy jobbá teszik azokat. Az életmentő készüléket a mai napon minden biztonsági előírás betartása mellett, szűk körben megrendezett átadó keretében állították szolgálatba a pécsi mentőállomáson.

Két millió forinttal támogatta az Indotek Group a pécsi Szolgálat az Életért Alapítványt, amelynek köszönhetően összegyűlt az összeg, hogy az alapítvány megvásároljon egy életmentő mellkas-kompressziós eszközt az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomása számára. Az új LUCAS 3 típusú, újraélesztéseknél nagy segítséget nyújtó mellkas-kompressziós berendezés egy pécsi esetkocsi felszerelésének részét képezi majd, és közterületen, lakásokon vagy akár a mentőautóban végrehajtott újraélesztéseknél az egyenletes mellkas kompressziót végezve támogatja a mentősök munkáját és stabilizálni képes a beteg állapotát. Az életmentő készülék beszerzését követően a mentőautó eszközparkja kibővült, és a kivonuló mentődolgozók az eszközt azonnal használhatják.

Az Indotek Group a Pécs Plaza tulajdonosaként és üzemeltetőjeként van jelen Pécs városában, ahol közreműködik a megye, illetve a megyeszékhely saját szervezésű akcióiban és programjaiban, valamint szoros kapcsolatot ápol a helyi szervezetekkel is. Így az ingatlanpiaci társaság örömmel állt a városban működő Szolgálat az Életért Alapítvány mellé, hogy beszerezhessék a mentőápolók mindennapi munkájához elengedhetetlen eszközt. Az alapítvány már 1993 óta segíti az Országos Mentőszolgálat helyi állomásait és többek között a mentősök feladatait segítő berendezések beszerzését is koordinálja, amelynek keretében most egy különleges mellkas-kompressziós eszköz vásárlását tervezték.

Az Indotek Group az ország számos pontján közel 300 nagyszabású ingatlanprojekttel rendelkezik, emellett pedig felelős nagyvállalatként elkötelezett amellett, hogy támogassa a jó ügyek iránt elhivatott szervezeteket, valamint a rászorulókat. Az egészségügy támogatása is kiemelt jelentőséggel bír a társaság számára, különösen, ha egy olyan városban működő intézményt segíthet, amelyben a vállalatcsoport is jelen van.

„Az idei év olyan drasztikus változásokat hozott, amelyekkel az élet számos területén nehéz lépést tartani, de az egészségügyet különösen megterhelte a járvány terjedése. Az Indotek Group számára mindig is kiemelten fontos volt olyan célokért kiállni, amelyekkel jelentős változásokat lehet elérni, és nem is kérdés a vállalat számára, hogy ilyen kihívásokkal teli időszakban az összefogás a legfontosabb. Adományunkkal a pécsi mentősök munkáját kívánjuk segíteni, és nagyon örülünk, hogy a megvásárolt eszköz által még felkészültebb gépparkkal rendelkezik majd a pécsi mentőállomás. Az eszköz kulcsfontosságú a hirtelen segítséget igénylő emberek ellátásában, és fontos kiegészítője a mentőautóknak” – mondta el Kordé Anita, az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Pécs Plaza marketingvezetője az adományozás kapcsán.

Képek forrása: indotek.hu

hirdetés

Hirdetés