Új épületszárny a harkányi fürdőházban

2013 júniusában vette kezdetét az a kivitelezői munka, melynek eredményeként a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház egy új, 5 emeletes, 45 db kétágyas szobával rendelkező, orvosi rendelőkkel és kezelőhelyiségekkel, valamint saját konyhával, büfével és kávézóval tarkított épületegységgel bővült. 

hirdetés

Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában mintegy 1,5 milliárd Forint összköltségből megvalósuló „Harkányi Gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem” című, projekt befejeztével az Intézmény szakemberei nemzetközi színvonalon tudják ellátni a mozgásszervi, nőgyógyászati és pszoriazis panaszokkal érkező hazai és külföldi pácienseket.

Alig több mint egy év alatt készült el az az épületbővítmény, mely nemcsak a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház életében, hanem a hazai egészségügyben is kiemelt jelentőséggel bír. Az új épületszárnyban ugyanis európai színvonalon, modern, szállodai körülmények között kezelik majd a pikkelysömört és annak társbetegségeit.

Baksai Endre Tamás Harkány város Polgármestere a város növekvő munkahelyszámok mellett kihangsúlyozta a Gyógyfürdőkórház jelentőséget a város életében, hiszen az itteni helyi vállalkozók, éttermek és szállásadók számára is pozitív hozadékkal jár majd az új épületszárny által megvalósítható turizmus fellendülés, mint mondta az Intézmény hosszú távú növekedési pályára állíthatja a települést.
A gyógyászati kezeléseket pedig öt gyógyvizes kád, két dithranolos és galván kezelő, fényterápiás helyiség, két tornaterem, valamint négy masszázsrészleg teszi a lehető leghatékonyabbá. A kivitelezési munkálatok alatt egy elegáns fürdő csarnokot és kialakítottak, valamint jelentős mértékű eszközbeszerzésre is sor került.

A beruházásnak köszönhetően a Gyógyfürdőkórház munkatársai évente akár több száz hazai és külföldi páciens számára nyújthatnak megoldást pszoriázisos, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszaik kezelésére. Emellett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő egészségturizmus miatt a kórház olyan, a harkányi gyógyvízre épülő gyógykúra csomagokat dolgozott ki, melyek nemzetközi elismertségének növelésével új piacok nyílnak meg az egész város számára.