Új helye lett a helyi termékeknek + Galéria!

A Szerecsen Patika után ezúttal a Zsolnay Kulturális Negyedben, a kézművesek utcájában nyílt újabb Sipőcz Ház. Csütörtöktől itt negyven termékcsoportban kínálnak helyi kulináris különlegességeket a látogatóknak. Ezzel immár a negyedik üzlet nyílt meg a 40 ezer négyzetméteres komplexumban.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

Borok, pálinkák, pezsgők, lekvárok, szörpök, sós és édes sütemények, savanyúságok, mézek, olajok, teák kavalkádja fogadja az új üzletbe érkezőket, amelyek legtöbbje közvetlenül régiónkból származik.

Éberling László, a Sipőcz Ház projektvezetője elmondta: az általuk forgalmazott termékek alapvető vonása a minőség. Szeretnék kihasználni azt a lehetőséget, amelyet a negyed nyújt, s a többi bolttal együtt olyan kitelepüléseket kívánnak szervezni, amelyeken beszállítóik is megjelenhetnek.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere a megnyitón kifejtette, az a tény, hogy rövid időn belül immár a második Sipőcz Házat nyitották meg Pécsett, igazolja, hogy valóban szükség van a helyi termékeket kínáló boltokra.

Emlékeztetett, az országban egyedülálló kihívás előtt állnak azok, akiknek a Zsolnay Kulturális Negyed élettel való megtöltése a feladatuk, s ehhez megvan a kormányzati támogatás is. Nagy Csaba úgy fogalmazott, jó úton halad a szerződés a kormány és a város között, s reményei szerint ezt hamarosan egy aláírással is megpecsételhetik.

Márta István, a negyedet működtető Zsolnay Örökségkezelő vezetője rámutatott, nemcsak a fák rügyeznek ki, hanem beindulnak azok a kis magok, amiket korábban elültetett a város, a kormányzat és Európa – utalt ezzel a negyed benépesülésére.

Mint kitért rá, azért is fontos, hogy a kézműves termékeknek legyen piacuk, mivel az általuk a negyedbe várt évi 100-150 ezer látogató nemcsak kulturális, hanem kulináris élményekre is vágyik.