Új ivókutak Pécs-szerte

Állandó jelleggel, tavasztól őszig szolgálnak a városban azok az ivókutak, amelyekből párat már a Pécs Cantat előtt üzembe helyeztek. A jövőben még több ilyen lesz a városban, mondta el pénteken Őri László alpolgármester a Széchenyi téren.

ivókút, őri lászló3

Szokatlan kék toldású piros tűzcsapokkal is találkozhatnak egy ideje Pécs központi helyszínein a látogatók. A Tettye Forrásház Zrt. frissítő pontokat alakított ki a Széchenyi téren és a Dóm téren, ahol a permetkapuk mellett az ivócsap projekttel együttműködve két tűzcsapot keltett életre. Az ötletes magyar találmány a tűzcsapokat alakítja át egyszerűen,gyorsan ivókúttá, miközben megtartja azok eredeti, tűzbiztonsági funkcióját is.

ivókút, őri lászló2

– Egy gombnyomással frissítő, biztonságos csapvízhez juthatnak az eszközzel az emberek. A jól karbantartott, városszerte hozzáférhető tűzcsaprendszer amúgy kiváló minőségű pécsi ivóvizet rejt, amit a Tettye a kutaktól a csapokig folyamatosan ellenőriz – közölte a vállalat sajtószóvivője, Csöngei Adrienn.

ivókút, őri lászló4

A Tettye Forrásház Zrt három – a legforróbb napokon is kiemelten forgalmas – helyen alakította át a tűzcsapokat és hozott létre ivópontokat: a Széchenyi tér délkeleti sarka mellett az Árkád bevásárlóközpont Rákóczi úti bejáratánál és a Nagy Lajos király úti üzletsor előtt, a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán olthatják szomjukat.