Itt pihenhetik ki magukat a gyermekorvosok

Átadták a Rotary Klub adományából létrehozott személyzeti pihenő szobát a pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályán. Az új helyiségnek köszönhetően a rendkívül nagy lelki tehernek kitett, gyermekek gyógyításában résztvevő szakemberek pihentebben, újult erővel tudnak küzdeni a „kisbetegek” gyógyulásáért, egészségéért.

hirdetés

A Rotary Klub szerteágazó irányokban nyújt segítséget. 2007-ben a pécsi gyermekklinikára a Rotary Klub segítségével több mint százmillió forint értékű orvosi műszer érkezett, mellyel a tárgyi feltételek nagymértékben javultak. Idén a személyi feltételek javításában segítettek egy személyzeti pihenőszoba kialakításával.

A segítségnyújtás nemcsak anyagi támogatást, hanem belsőépítészeti és műszaki tanácsadást is magában foglalt. A Rotary Klub az összegyűjtött bevételt a Benkó Dixilend Band koncertről és a 2012. évi bálról az Eurakvilo Alapítványnak utalta át, mely alapítvány a berendezések beszerzésében vett részt.

Egy gyermekonkológiai osztályon a cytosztatikus kezelések pontos adagolása, a következ-ményes immunrendszer gyengülés okozta veszélyeztetett állapotok észlelése nagyfokú éberséget követel meg a személyzettől. A gyermekek túlnyomó része ugyan meggyógyul, de a nem gyógyítható betegek és a szövődmények nemcsak a szülők és hozzátartozók, hanem a személyzet számára is lelkileg megterhelő helyzeteket tud teremteni.

A pihenés munka közben, előtt és után elemi feltétele a jó minőségű munkának. Ha egy kamionsofőrt megállít a tachográf a vezetés felelőssége miatt, miért ne kellene néha „leparkolni” egy ilyen munka közben? Az egészségügyben dolgozók, különösen a nővérek és más szakdolgozók anyagi megbecsülése sajnos kevés. Ezért különösen nagy jelentőségű, hogy a Rotary Klub, mint civil szervezet a társadalom megbecsülését is kifejezi munkánk és munkatársaink iránt egy ilyen adomány segítségével.

A kulturáltan berendezett és igényesen dekorált pihenőszobát mától már használatba is tudja venni a pécsi gyermekklinika onkohematológiai osztályának személyzete.

Forrás: PTE