Új utakon a pécsi TDM szervezet: 50 milliót nyertek

Támogatói döntésben részesült a TÉDÉEM PÉCS Turisztikai Nonprofit Kft. Dél-Dunántúli Operatív Program keretében benyújtott TDM pályázata, így a pécsi szervezet és ezáltal Pécs város turizmusa 50 millió forint fejlesztési forráshoz jutott 2011-2013-ra.
A pályázat szinte valamennyi projekteleme a mai legkorszerűbb technikai eszközökre épül, így például tervezik egy okostelefonokra letölthető Pécs alkalmazás bevezetését, egy innovatív információs felület kialakítását az információs iroda kirakatában, marketing eszközök terén pedig egyértelműen az online eszközökre fektetik a hangsúlyt (online kampányok, közösségi oldalak).

hirdetés

A város rendezvényinfrastruktúráját is segítik majd azok a bérelhető fa pavilonok, amelyek szintén a pályázatból valósulnak meg. A turisták naprakész tájékoztatását további korszerű touch info készülékek és az információs táblarendszer továbbfejlesztése is szolgálják a jövőben.

A Pécsre látogató vendégek élményeit gazdagítják a tervezett tematikus városnézések, valamint egy különleges pécsi kalandjáték is. Természetesen új kiadványok is szerepelnek a tervek között, így például egy hiánypótló Pécs imázs kiadvány, valamint az Irány Pécs! turisztikai kalauz is.

A pécsi TDM tervek szerint az első, TDM szervezetek fejlesztésére kiírt pályázat márciusi lezárását követően kezdi meg a projekt megvalósítását.