Új utakon a PMFC: keresik a szponzort

Szerdán a PMFC labdarúgói és szakmai stábja számára Vári Attila, a tulajdonos PSN Zrt. vezérigazgatója vázolta a klub jövőjét, lehetőségeit. A város továbbra is elkötelezett a folytatáshoz szükséges szponzorkeresésben, miután megmentette a csapatot, s két évig finanszírozta is teljes működését.

hirdetés

Bő két esztendővel ezelőtt, amikor az MLSZ megvonta a PMFC NB I.-es licencét, az önkormányzat a csapat mellé állt, és – elsősorban a kétszáznál több utánpótláskorú focista pályafutásának megmentése érdekében – megvásárolta a PMFC-t, magára vállalva annak teljes üzemeltetését.

A PSN Zrt. azóta gyakorlatilag új életet lehelt a Matyi Dezső által romjaiban átadott klubba, újra fölépítette az utánpótlás azóta látványosan fejlődő rendszerét, illetve már az NB III.-ig segítette a felnőttcsapatot.

A legnehezebb pillanatokban tehát a város segített, mára azonban itt az ideje, hogy az életben tartott és megerősített klub adóforintok felhasználása nélkül legyen képes megállni a lábán. Az önkormányzat abban igyekszik segítséget nyújtani, hogy „összehozza” a csapatot a gazdasági élet futballban fantáziát látó befektetőivel.

Biztató jelek már vannak, hiszen több új támogató is megjelent a csapat háza táján, ha ez a tendencia folytatódik, akkor egy nagyobb szponzor is jöhet.