Újabb átszervezések a Tescónál

Megint átalakítja működését a Tesco, ami azzal jár, hogy bizonyos munkakörökben feleslegessé válik egyes dolgozók munkája – írja az Origo.

Márciusig átszervezik a pékségek működését a Tesco-áruházakban, ami azzal jár, hogy bizonyos munkaköröket összevonnak, vagyis egységenként egy-két dolgozónak megszűnik az állása – írta a Magyar idők.

Az átalakítás mögött a termékkínálat változása áll, ugyanis a diszkontokban kialakított látványpékségek olyan versenyhelyzetet teremtenek, amit a Tesco is kénytelen követni.

Az áruházi pékségekben egyre inkább az olyan, úgynevezett kényelmi termékeket keresik a vásárlók, amelyek elkészítése, sütése nem igényel különösebb szaktudást.

A kemencék működtetését külön képzésen sajátítják el a pékségek eladói, akiknek ezekhez a feladatokhoz valóban nem kell rendelkezniük szakmunkásmúlttal – mondta a lapnak egy áruházi vezető, aki szerint a pékségek átszervezésével egységenként egy-két szakképzettséget igénylő munkakört váltanak majd ki.

A Tesco az átalakításról azt mondta, folyamatosan felülvizsgálják működésüket a legmagasabb szintű kiszolgálás miatt. A hipermarketekben, a pékség területén dolgozó kollégák munkaköre módosult a még hatékonyabb működés elérése, a termelés optimalizálása és a vásárlói elégedettség növelése érdekében.

Tavaly is volt egy átalakítási hullám a Tescónál, az 200 alkalmazottat érintett.

A Tesco 2015-ben az anyavállalatánál kialakult nehéz gazdasági helyzet miatt feladat- és munkakörök összevonására kényszerült. A Tesco új üzleti egységet hozott létre Tesco Európa néven, ami Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország működését fogja össze – közölte a cég.

Összesen 566-an dolgoztak abban a 13 Tesco-üzletben, amiket tavaly zárt be a Tesco. A Tesco éppen egy évvel ezelőtt azt közölte az Origóval, hogy 90-en a távozás mellett döntöttek, míg 60 dolgozónak nem tudott állást ajánlani a cég.