Újabb felfedezők jártak a Zsolnay-negyedben

Mérföldkövéhez érkezett az idén januárban indított Zsolnay-program, amely céljául tűzte ki, hogy 2018-ig bezárólag az összes, mintegy 300 baranyai kistelepülés, illetve határon túliak szervezett csoportjaival ismertethessék meg a Zsolnay-negyedet díjmentesen. Pénteken érkezett meg az ezredik látogató Pécsre.

hirdetés

Egy eszéki diákcsapat tagjai közül került ki az a szerencsés, akit ezredikként regisztráltak a Zsolnay-programban. Természetesen mindannyian ajándékcsomagot kaptak a közösen átvett emléktábla mellé, amit Páva Zsolt polgármester adott át.

– A Zsolnay-negyed egy olyan különleges pontja Pécsnek, amelyben még az itt lakók is minden alkalommal felfedeznek valami újat, valami különlegeset – mondta a városvezető. – Ezért gondoltuk, hogy érdemes ezt megosztani olyanokkal is, akik valószínűleg sosem jutnának el ide.

zsolnay negyed, 1000 látogató, hl05
Nagy Csaba és Páva Zsolt az ezredik látogatóval, egy eszéki diákkal

Nagy Csaba, a megyei közgyűlés elnöke a baranyai kisfalvak nevében mondott köszönetet a város vezetésének, hogy gondoltak rájuk.

– Biztos vagyok a program sikerében, és remélem, hogy a három évre szóló program legvégén a tízezredik látogatót is köszönthetjük.

Nagy Csaba végül kért mindenkit, adják tovább élményeiket, és ha módjukban áll, térjenek vissza ide, Pécsre.

A programban eddig 26 baranyai és 9 határon túli csoport vett részt, gyerekek és felnőttek vegyesen.

zsolnay negyed, 1000 látogató, hl02
Alaposan bejárták az eszékiek a negyedet