Újabb feltalálók születtek a PTE-n!

Másodszor hirdették meg a „Feltaláló születik!” hallgatói innovatív ötletpályázatot a Pécsi Tudományegyetemen, melyre idén is számos ötletes pályamunka érkezett. Az ünnepélyes díjkiosztóra a PTE Innovációs Nap 2012 keretében került sor május 22-én.

hirdetés

Az innovatív ötletpályázaton harmadik helyezést ért el, és 25.000 Ft pénzjutalomban részesült Bencze Bálint, a PTE Általános Orvostudományi Kar 5. éves hallgatója a „Természe-tes alapú fogászati prevencióra alkalmas szájvíz” jeligéjű pályázatával.

Második helyezést ért el, és 50.000 Ft pénzjutalomban részesült Ferge Dávid Martin, a PTE Állam- és Jogtudományi Kar 5. éves hallgatója „Jogot a fiataloknak” jeligéjű oktatási anyagával.

A zsűri a legjobb pályamunkának ítélte, és így első helyezettként 100.000 Ft pénzjutalomban részesítette a Pollack Mihály Műszaki Kar ORCA Shell Eco-Marathon Team csapatmunkáját, az ORCA 2 jeligéjű, Üzemanyagcellás, nagyhatásfokú egyszemélyes járművet.

A pénzjutalmakon felül az első három helyezett a Riglersystem Európa Kft. felajánlása alap-ján ajándékcsomagban részesült.

A PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja (KTTK) egymillió forint értékű innovációs tanácsadási szolgáltatáscsomagot ajánlott fel egy kiemelkedő pályázó számára. Ezt a különdíjat Budai Anna, a „Sztereoteszt továbbfejlesztése” című pályázatot benyújtó pécsi orvoskari hallgató kapta.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara különdíját Bencze Bálint vehette át, a „Termé-szetes alapú, fogászati prevencióra alkalmas szájvíz” című innovatív témájáért. A különdíj tár-gya: technológiai ajánlat profil elkészítése és megismertetése a világ 51 országában. A tech-nológiai profil segítségével lehetőség nyílik a „Természetes alapú, fogászati prevencióra al-kalmas szájvíz” nemzetközi megismertetésére, befektető vagy társfejlesztő keresésére is. A különdíjat Dr. Kéri János a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.

A Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. értékes tárgyjutalmában ré-szesült az ORCA Shell Eco-Marathon Team az Orca 2 című pályamunkájával, melyet Kocsis Tamás, az ügynökség igazgatója nyújtott át.

A KTTK innovációs szakemberei által kiválasztott legkiemelkedőbb pályaműveket a Tudás-központ előterében tekinthetik meg az érdeklődők, május 23-án délutánig.

Forrás: PTE