Újabb liftmizéria Kertvárosban

Végső esetben akár ki is kapcsolhatják a liftet az egyik kertvárosi tízemeletesben – ez nem az első ilyen eset lenne a legsűrűbben lakott pécsi városrészben. A panelháznak nincs saját forrása a karbantartási munkálatokra.

hirdetés

Az épülettől a Kertvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet mintegy 1,5 millió forintot levont a társaságnál keletkezett hiány miatt. Mint ismert, a kertvárosi lakszövnél 39 millió forintos hiányra derült fény még tavaly, amely rendkívüli mértékben megnehezíti a kezelésükben lévő házak fenntartását.

A kérdéses panelháznak a levonás miatt jelenleg nincs megtakarított pénze, így a lakóknak saját zsebből kellene a lift felújítását kifizetniük.

Hasonló helyzetben még körülbelül tizennégy épület van Kertvárosban – tudta meg a Pécs TV híradója.

Az érintett lift már majdnem dupla annyi ideje üzemel, mint amilyen időtartamra tervezték. Orosz Rudolf, a felvonó felújításával megbízott cég ügyvezetője szerint, ahhoz, hogy továbbra is üzembiztos legyen a berendezés, elkerülhetetlen az alapos rekonstrukció.

A lakók háborognak a helyzet miatt, mivel ha saját pénzükből nem finanszírozzák meg a felújítást, akár le is állíthatják a felvonót. Az üggyel kapcsolatban a házban jövő héten tartanak lakógyűlést.

Bíró László