Újabb megszorítások?

Az emberek kiadásait tovább növelő megszorító csomagnak tartja az MSZP a hétfőn bejelentett pénzügyi intézkedéseket.

hirdetés

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn ismertette, hogy a kormány tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék emelését, valamint az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését kezdeményezi azért, hogy az államháztartási hiány ne induljon ismét növekedésnek.

Mesterházy Attila MSZP-elnök hétfői sajtótájékoztatóján úgy reagált: ezek az intézkedések az egész társadalmat az eddiginél nehezebb helyzetbe hozzák, a munkavállalókat, a kis és közepes vállalkozásokat, a nyugdíjasokat egyaránt. Hozzátette: a kormány eddigi gyakorlatának megfelelően a megszorítások egy részét nem közvetlenül, hanem cégeken keresztül terheli az emberekre.

Az MSZP szerint nem további megszorításokra, hanem a növekedést beindító gazdaságpolitikai fordulatra van szükség – mondta a pártelnök.

  • Hotter

    Sosem szoknak le a vezetők más hatalmak teljes kiszolgálásáról. Ma épp nem a felszabaditó?szovjet tomporát hanem másokét nyal….ák.

  • Misi mókus

    Emberek, szó sincs megszorításokról! Pártunk és kormányunk olyan sikeres, hogy a burzsoá nyugati imperialisták képtelenek elviselni unortodox teljesítményünket, ezért irigységből aljas hazugságokkal próbálják bemocskolni Magyarországot! Gazdaságunk szárnyal, naponta új gyárak és stadionok nőnek ki a földből, az életszínvonal magasabb mint bármikor, soha ennyi magyar nő nem nyaralt még Dubajban, sőt a közmunkások is aranytányérból eszik a narancsos kacsát! Ne dőljünk be a hazai és külföldi támadásoknak, a magyar modell hamarosan mindehol tarolni fog!