Újabb óriási elismerést kapott a Kodáy Központ

Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere 2012. május 15-én Szentpétervárott vette át a Kodály Központ középület kategóriában, a FIABCI Prix d’Excellence ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán elért második helyezéséért járó díját. Ezzel az épület a hatodik díját zsebelte be.

hirdetés

A nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatra 14 kategóriában, 13 országból összesen 60 pályázat érkezett. A pályaműveket egy 47 fős tervezőkből, építészekből, urbanistákból, kivitelezőkből, közgazdászokból és jogászokból álló zsűri értékelte. A pályázatokat a bíráló bizottság: tervezési, kivitelezési, környezetvédelmi, marketing és a közösségi előnyök szempontjából értékelte. A Kodály Központ pályázatát a Pécsi Városfejlesztési Zrt., mint a beruházás projektmenedzsment szervezete nyújtotta be.

A pályázaton a hotel kategóriában a Continental Hotel Budapest**** első díjat nyert, a Telenor Távközlési Zrt. irodaháza és a nyíregyházi Állatpark (Sostó Zoo) második helyezést értek el saját kategóriájukban. A hazai pályázók 2012. május 22-én Budapesten a Continental Hotelben tartottak sajtótájékoztatót a díjak kapcsán. A sajtótájékoztatón Pécs Megyei Jogú Város képviseletében Dr. Páva Zsolt polgármester tartott beszédet, melyet a Pannon Filharmonikus Zenekar két képviselője vezetett fel illetve zárt le.

Az épület korábban már elnyerte „A Média Építészeti Díját”, a hg.hu Design Award 2011 első díját, a Pro Communitate Díjat, a XIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat II. díját és a különdíjat. Az épület tervezői, Rádóczy László és Tolnai Zsolt pedig a Magyar Építész Kamara „Az év belsőépítésze” díját nyerték el. A Kodály Központ eddigi építészeti és működési sikereivel nagyban hozzájárul a „Pécs, a Kultúra Városa” imázshoz.