Újabb ovik és bölcsik szépülnek meg Pécsen

 

hirdetés

437 millió forintot költ a város a Kertvárosi Óvoda Székhely Óvoda (Testvérvárosok tere) és a Kiskuckó Bölcsőde felújítására, aláírták az erről szóló pályázat támogatási szerződését. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

Pécs 2010-ben nagyszabású oktatásfejlesztési programba vágott bele – a város szinte minden oktatásintézményébe új informatikai eszközöket építettek be, a Leőwey Klára Gimnázium megújult, csakúgy, mint a Mezőszél utcai, Rácvárosi és Gosztonyi utcai óvodák. A város célul tűzte ki maga elé, hogy a megkezdett programot folytatja, így a 2014-2020 között pályázati forrásokra eddig 10 óvoda és bölcsőde felújításával pályázott.

Tekintettel arra, hogy a Kertvárosi Óvoda Székhely Óvoda (Testvérvárosok tere) és a Kiskuckó Bölcsőde 1981-ben épült épülete IMS szerkezettel épült, és a szekértői vélemények az egyértelmű megerősítését javasolták, így az intézmény nem maradhatott ki a város oktatásfejlesztési programjából. A város ezért a Pécsi Városfejlesztési NZrt. kérte fel, hogy készítse elő a pályázatot. A Kertvárosi Óvoda Székhely Óvoda (Testvérvárosok tere) és a Kiskuckó Bölcsőde felújítása című pályázat, 437 750 801 forintos, 100 % támogatásintenzitású pályázatának Támogatási Szerződéskötése 2016. szeptember 26-án történt meg.

A fejlesztés során megvalósul az épület IMS szerkezetének megerősítése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a gépészeti és villamos rendszer energetikai korszerűsítése, a falburkolatok cseréje. A beruházás során komplex akadálymentesítés is lesz, melynek köszönhetően az emeleti szint felvonóval is elérhetővé válik, valamint akadálymentes parkoló is megtörténik.  

Az óvoda csoportszobái és a kapcsolódó öltözők és vizes blokkok megfelelő alapterületűek, de az egyéb helyiségek vonatkozásában nagyon szűkösek a jelenlegi viszonyok, ennek feloldása érdekében az épület földszintjén, a bővül az óvodai terület a fejlesztés során. Itt kap helyet a tornaszoba és a napi működéshez kevésbé kötődő kiszolgáló helyiségek. Az emeleti szinten a mellékhelyiségek földszintre helyezésével felszabaduló területeken az irodáknak és külön foglalkozások helyet adó szobák, terek létesülnek.

A pályázat megvalósítása megkezdődött, jelenleg a kivitelező kiválasztása van folyamatban, melyet követően a felújított intézmény 2018 év elejére készülhet el.

Pécs vezetése bízik benne, hogy a projekt eredményeképpen az intézmény a felújítást követően is nagy népszerűségnek örvend majd a környék lakosai és a pécsiek körében egyaránt.