Újabb óvodát adtak át, 125 milliós felújítás volt

Új óvodát kaptak a keleti városrészben élő gyerekek. Az Óvoda utcai intézmény harmincnyolc gyermeknek ad nap mint nap reményt a felzárkózásra. Most 125 millió forintból egy teljesen megújult és kibővült épületet kaptak és szebbnél szebb játékokat is.

hirdetés
_DSC7699
Óvoda utcai ovi
Óvoda utcai ovi
_DSC7653
Óvoda utcai ovi
_DSC7629
_DSC7588
Óvoda utcai ovi
_DSC7596
Óvoda utcai ovi
_DSC7617
_DSC7704
Óvoda utcai ovi
_DSC7700
_DSC7645

Két csoportszoba mellett még egy külön játéktárolót is ki kellett alakítani a keleti városrészben található oviban, annyi játékot és új eszközt kaptak a gyerekek. A pécsi önkormányzat 120, a Pécsi Egyházmegye további 5 millió forintot adott az Óvoda utcai intézménynek – a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda tagintézményének – felújítására és felszerelésére. Ez utóbbi összeget csak a berendezésekre és játékokra fordították.

Rengeteg új játékot kaptak a gyerekek

– Hisszük azt, hogy a szép és a rend visszahat ránk. Egy új érték a viszonyainkat is megváltoztatja. Igyekeztünk olyan körülményeket teremteni, amivel a nehéz sorsú gyerekeknek és szüleiknek is reményt adunk – mondta az óvodát működtető Pécsi Egyházmegye püspöke, Udvardy György.

– A pécsi önkormányzat az elmúlt években arra törekedett, hogy a keleti városrész is elinduljon a felzárkózás útján – tette hozzá Páva Zsolt. Pécs polgármestere egyúttal hangsúlyozta azt is, hogy örülni kell a mai átadónak, de nem szabad megpihenni.

“Nagy ünnep a mai, de nem lehet megpihenni, a munkát tovább kell folytatni a keleti városrészben.”

– Büszke vagyok erre az eredményre, de rengeteg feladat van még ebben a városrészben. Hiszem, hogy egyfajta közösségi érzés és együttműködés az itt élőkben már megvan, és azokban a felekben is, akik dolgoznak a keleti városrészben élőkért. Mindez pedig azt is jelentheti, hogy a felzárkóztatás sikeres lesz – mondta Páva Zsolt, majd hozzátette: reméli, hogy a következő lépés az itteni iskola felújítása lehet.