Újabb pécsi a bevándorláspárti Soros mellett

Miután néhány napja kiderült, hogy Soros György közel 100 millió forinttal kitömi az egyik pécsi alapítványt, hogy a választások előtt toborozzon, most az Origo.hu arról számolt be, hogy egy pécsi médiaelemző is ott lesz Brüsszelben Soros embereként. 

hirdetés

Az Európai Parlament LIBE bizottsága elé csütörtökön kerül a jogállamiság magyarországi helyzete, amin várhatóan azért akarják megfenyíteni hazánkat, mert gazdaságilag nem elég erős ahhoz – például a németekkel szemben –, hogy az EP elfogadja a magyarok döntéseit. Az eseményre meghívták Polyák Gábort, a Pécsi Tudományegyetem oktatóját, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetőjét.

Az Origo.hu emlékeztet arra, hogy Polyákot korábban Bajnai Gordon szocialista miniszterelnök az ORTT élén szerette volna látni, és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány 2009 és 2015 között mintegy 109 millió forintot folyósított a Mérték bankszámlájára. A Mérték szakértői gárdája között ott van Bajomi-Lázár Péter, az egyébként emberi jogokért küzdő liberális is, aki nemrég azon sajnálkozott, hogy a vele nem megegyező álláspontot képviselő Bayer Zsolt még életben van. (Az eset pikantériája, hogy csak azután kért bocsánatot, hogy a kijelentésére rákérdeztek, majd felajánlotta lemondását intézetvezetői posztjáról.)

Megírtuk, hogy civilekkel szállna szembe a kormánnyal Soros György – legalábbis egy baloldali amerikai lap így kommentálta azt a pályázatot, melynek keretében a pécsi Emberség Erejével alapítvány is eloszthat több mint 100 milliót, miután a Nyílt Társadalom Alapítvány ennyivel megtámogatta őket.

Soros György 2008-ban a magyar pénzpiacot is megrengette egy húzásával, ami után félmilliárdos bírságot kapott, Franciaországban elítélték bennfentes kereskedelemért, mert 1988-ban törvénytelen lépésével 2,28 milliárd dolláros haszonra tett szert. 1992-ben a brit font összeomlását hozta el a szigetországnak, 1997-ben pedig több ázsiai országot is válságba döntött – ezzel emberi sorsokat tehetett tönkre. Soros – aki egy interjújában arról beszélt, hogy amorális döntéseket hoz és nem érez bűntudatot – most szintén pénzügyi megfontolásból bevándorlókat hozna Európába.

A pécsieket mindez aligha izgatja, hiszen Nyirati András kuratóriumi elnök a korábban többször feltett kérdésünkre sem volt hajlandó érdemben reagálni arra, hogy nem találják-e visszásnak azt, hogy ilyen előzmények tudatában kapjanak pénzt Sorostól, miközben az Emberség Erejével alapítvány éppen az emberi méltóságot helyezi előtérbe.

 • János Bereczk

  Ehhez nem tudok hozzászólni, mert engem soros támogat! Hol a fiam, hol a lányom a soros!

 • Bálint Boros

  Az opportunista törtető, s a hasoncsúszóan lojális kimaradt a jelzők közül.
  Máskor figyelj oda jobban, s ne kövess el ilyen hibát! 😉
  Egyébként semmi gond, megértem az indulatod, magam is ezt érzem bévül.

 • bocs, kicsit túlreagáltam. de ki nem állhatom a túlkompenzáló szervilis seggnyalókat

 • Bálint Boros

  S rögvest meg is válaszoltad a fel sem tett kérdést; “aki szerint”! Nos szerintük a rezsim, és szekértolói, talpnyalói számára semmi sem érték, ami kívül esik a rendszer határain, keretein, függetlenül annak tartalmától, jellegétől, eredményétől.

 • Bálint Boros

  Bóka Máté Ciprián, csak, hogy pontosak legyünk (bár az utóbbi időben ez utóbbi néha elmarad, vajon miért … ?), erősen túlkompenzál, mióta 2010-ben az inga durván kilengett egyik irányba, majd ott is ragadt, ő pedig “rugalmasan” idomult az új rendszerhez, s helyzethez. Nem kell csak azért bántani, mert “életrevaló”(?). 😉

 • Bálint Boros

  Bóka mindig készen áll bármire (“szopok, nyalok, gombot varrok”, hogy egy klasszikust idézzünk), a korszak és a rendszer tipikus “amorális” terméke, Baukó Évi, és Molnár “nagy Ő” kolleginák férfi tükörképe, s “pályatársa”!

 • Holle Apó

  Ha az Origo megírta, majdnem igaz.

 • Hakapeszi

  Soros egyik legfôbb bûne kimaradt a felsorolásból: szar alakok oxfordi tanulmányait is finanszirozta.

 • Kiry

  A szar legyen szar…a legyek nem tévednek.

 • azt mondjuk én is sajnálom, hogy az a Bayer nevű szarállat még lélegzik

 • Bóka Máté, te seggnyaló szar! – mán elnézést a tautológiáért
  (hogy keveredtem én ide erre a vidéki szennylapra???)

 • Seta Pista

  Soros amorális, emberi sorsokat tett tönkre az elmúlt évtizedekben. Úgy látszik, az amorális emberek élvezik egymás társaságát. https://uploads.disquscdn.com/images/eaca963e9a7121e249b6b15063c27ee2ad762fbd42f28d3bbb9efe0d77c7b004.jpg

 • kompetens majom

  szerintük nem végeznek fontos tevékenységet, felesleges reagálni is, Bóka mindig készen áll egy ilyen szarkupacra.

 • qazwsxedcrfv

  Dr. Polyák Gábor egyetemi docens nem Soros embere, hanem elismert médiajogász, aki alaposan ismeri a hazai médiaviszonyokat. A forráshiányos pécsi civileknek adott támogatás pedig mindenkinek jó hír, aki szerint a civil szervezetek fontos társadalmi tevékenységet végeznek.