Újabb szigorítások Pécsen a koronavírus elleni védekezés miatt

Több közleményt adott ki az önkormányzat a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban. A Tüke Busz járatain aki nem visel orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszkot, az leszállítható és pótdíj is kiszabható rá. A hivatali ügyintézés során erősen javallott az elektronikus mód. Emellett a Dél-Komnál szünetel az ügyfélszolgálat, mivel az egyik munkatárs koronavírus-fertőzött lett.

Maszkviselés és pótdíj a Tüke Busz járatain

A Kormány szigorította a járványügyi készültségi időszak szabályait, így a közösségi közlekedési eszközökön orvosi, munkavédelmi, illetve textil vagy más anyagból készült maszk viselése kötelező, méghozzá úgy, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Aki a feltételeknek nem felel meg, azt kizárják az utazásból.

Más szankciók, legalább pótdíj kiszabása is jön. Bevezetésére október 22-étől van csak jogszabályi lehetőség. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy hónap múlva a fenti szabályozást megszegők a helyszínen 5000 forint pótdíjat kötelesek fizetni.

Viszont fontos, hogy a Tüke Busz Zrt. dolgozói a pótdíj bevezetésééig is alkalmazni fogják a többi szankciót, tehát kizárják az utazásból azokat, akik nem, vagy nem megfelelően hordják az előírt maszkot.

Hivatali ügyintézés – inkább elektronikus módon

Az önkormányzat közleményében az áll, a pécsieket kérik, hogy a Polgármesteri Hivatalnál történő ügyintézés során elsősorban az elektronikus elérési módokat válasszák. A hivatallal való kapcsolatfelvétel érdekében személyesen csak akkor jöjjenek be, ha az ügy jellege, típusa miatt az kizárólag személyesen intézhető.

Azon ügycsoportok tekintetében, ahol ez lehetséges, az érintett szervezeti egység vezetője előzetes időpontfoglalási lehetőséget biztosíthat az ügyfelek számára.

Természetesen itt is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Szünetel az ügyfélszolgálat a Dél-Komnál

A Dél-Kom Nonprofit Kft. egyik ügyfélszolgálati munkatársa koronavírus-fertőzés gyanúja miatt karanténba került. Emiatt a társaság Pécs, Siklósi út 58. szám alatt működő ügyfélszolgálati irodájában várhatóan 2020. október 2-ig szünetel a személyes ügyfélfogadás.

Személyes ügyintézés esetén a Pécs, Búza téri ügyfélszolgálatukat vagy vidéki ügyfélképviseleteiket tudják felkeresni. Online a delkom@delkom.hu email címen, telefonon a 72/805-410-es számon állnak rendelkezésre az ügyfélszolgálati iroda nyitva tartási idejében.

hirdetés

Hirdetés