Újra átélhetjük a legendás meccset

Nagy élményben lehet része annak, aki november 25-én, a magyar fociválogatott legendás londoni 6:3-as győzelmének hatvanadik évfordulóján ellátogat Uránvárosba vagy Kertvárosba.

hirdetés

Két alkalommal is teljes egészében újra közvetítik azt a magyar futballtörténelemben egyedülálló mérkőzést, amikor a magyar fociválogatott saját otthonában 6:3-ra megverte az addig veretlen angol válogatottat.

6:3

A londoni, 1953-as mérkőzést a szintén legendás Wembley Stadionban tartották meg olyan sztárok részvételével, mint Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Bozsik József, Kocsis Sándor, a három gólt szerző Hidegkuti Nándor vagy a csapatkapitány, a két találatot elérő Puskás Ferenc részvételével.

6:3

A magyar csapatot annak idején a világ legjobb alakulatai között tartották számon, s jó esélye volt arra is, hogy az egy évvel későbbi világbajnokságon aranyérmet szerezzen. Ott végül meglepetésre ezüstérmes lett az ellen a német válogatott ellen, akit ugyanazon a vb-n a csoportmeccsek alatt még 8-3-ra vert el a magyar csapat.

6:3

A londoni győzelem maradt az egész hazai futballtörténelem számára mindeddig a legfényesebb siker, ráadásul a 6:3-as győzelem után az angolok revánsot is vettek volna. Budapesten azonban még nagyobb fölényben játszottunk ellenük, s 7:1-es megalázó vereséggel kellett búcsúzniuk Budapestről.

Pécsen november 25-én Kertvárosban és Uránvárosban egy időben, 16 és 19 óra között lehet megtekinteni a legendás meccset óriásképernyőn. A déli városrészben a Nagy Ferenc téren, míg Uránvárosban a Mecsek Áruház előtt várják az érdeklődőket a szervezők.

 • Elég

  Nem tudom elhinni, hogy egy 60 éve történt sportesemény, egyébként tényleg fantasztikus eredménye, még mindig lázba tud hozni embereket.
  Foglalkozzunk már a mával, de inkább a jövővel! Többre megyünk vele.

 • Békés

  Sajnos egykori hőseinket sem tudjuk ünnepelni az évfordulókon. Ide jutottunk!? A negyede sikerük megtöltené ma a stadionokat.

 • Kardos doktor

  Már 60 éve volt !!! … mi még mindig ebből élünk, a többiek meg világversenyeken … hát ez van…

 • Pontosabban…

  A volt Mecsek Áruház előtt, az Ércbányász téren.
  Szót sem a nem működő (zárt) WC-k ről…