Újra bíróság előtt a bundázásra felbujtó

A Pécsi Ítélőtábla november 6-án reggel tárgyalja a „pécsi bundaügy” ötletgazdájának ügyét. B. T. vádlottat a törvényszék első fokon tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte.

hirdetés

B.T. 27 éves, büntetett előéletű Somogy megyei férfi 2011. szeptemberében azzal kereste meg gyermekkori barátját, a PMFC labdarúgóját, hogy veszítse el a pécsi csapat az októberi, Siófok elleni Ligakupa mérkőzést. A vádlott azt is közölte, hogy ő külföldön a mérkőzés eredményére, a PMFC vereségére fogadást kötne. Ennek fejében 1.000-1.500 euró közötti összeget ígért. A vádlott barátja, a PMFC labdarúgója két csapattársával is megosztotta ezt az információt, majd mindketten arra szólították fel, hogy számoljon be a klub vezetőségének. A labdarúgó a történteket jelentette is edzőjének.

A tényállás alapján B.T. vádlottat bűnösnek nyilvánította a Pécsi Törvényszék. A vesztegetésért első fokon 10 hónap felfüggesztett börtönt kapott a bundaügy ötletgazdája. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bundaügy november 6-án 8.30-kor folytatódik a Pécsi Ítélőtáblán.