Újra járhat vonat Komló és Sásd között

Baranya megyében, a Bajnai-kormány által bezárt Komló-Sásd vasútvonalról készült friss jelentés szerint elhibázott volt a vonatok leállításáról szóló döntés. A terület fideszes országgyűlési képviselőjének közbenjárásával sikerült elérni azt is, hogy a MÁV lemondjon arról a tervéről, hogy a jövőben már az InterCityk se álljanak meg Sásdon – közölte a HírTV.

hirdetés

Még tavaly döntött úgy a Bajnai-kormány, hogy megszünteti a személyszállítást Komló és Sásd között. Ezzel mintegy 30 ezer ember közlekedését nehezítették meg, és a döntés következményeként csökkent az utasforgalom Sásdon is. Emiatt szóba került az is, hogy a jövőben már a Pécsre tartó InterCityk se álljanak meg a baranyai városban.

A térség fideszes országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére a Dél-Dunántúli Közlekedésszervezési Iroda tanulmányt készített az utazási szokásokról, amelyben megállapítják, hogy elhibázott döntés volt a szárnyvonal megszüntetése. „Az előző kormány intézkedése átgondolatlan, az emberek véleményével szembemenő intézkedés volt” – fogalmazott Polics József.

„Maga a pályaszakasz infrastrukturális szempontjából alkalmas a visszaállításra” – jelentette ki a HírTV-nek Jobban Zoltán a közlekedésszervezési iroda vezetője. Jobban szerint a vasúti pályát akár már október végén megnyithatnák újra a személyszállítás előtt. Az irodavezető elmondta: 8 pár személyvonat közlekedhet majd Komló és Sásd között.

Az előző kormány idején megszüntetett 27 szárnyvonal közül ötöt már a múlt hónapban megnyitottak, és a minisztérium tervei szerint decemberig még legalább fél tucat szakaszokon állítják helyre a vasúti közlekedést.