Újra misézhet a népszerű pécsi pap

Újra misézhet Cseh Péter Mihály atya, aki olyan videót töltött fel a Youtube-ra, amelyen Orbán Viktornak küldött videóüzenetet, egyebek mellett azt kérdezte, ki is az a Habony Árpád. A pap most kilenc falut kapott a pécsi püspöktől.

Április elsejétől ismét felveheti a papi reverendát Cseh Péter Mihály atya, miután lezárul az a vizsgálat, amely nem tárt fel olyan szempontot, amely az atya további szabályozott papi szolgálatát akadályozná – áll a Pécsi Püspökség közleményében. A papot tavaly nyáron függesztették fel internetes megnyilvánulása miatt, most azonban Vásárosdombóra helyezték plébániai kormányzónak, így kilenc település fog hozzá tartozni. A pap a közösségi oldalán mondott köszönetet:

-Köszönöm szépen azoknak, akik imádkoztak értem és személyes találkozás során erőt adtak nekem a 8 hónap alatt. Jézus nevében legyen áldott a pécsi egyházmegye!

A püspökség további intézkedésig mindennemű médiaszereplését letiltotta, ezért az atyát hiába kerestük, nem kívánt nyilatkozni.

cseh peter mihaly atya pap habony stop

Az atya eltiltása idején, Szekszárdon szolgált, egy kocsmából átalakított söntésben misézett, hívei között többen voltak, akik korábban italozni jártak oda. A foci helyett a papi hivatást választó atyáról többször írtunk, ő volt az, aki kizárólag gyalog és stoppal közlekedett.

Péter atya a Szegedi József Attila Tudományegyetem könyvtár-magyar szakos másodéves hallgatójaként jött rá, hogy változtatnia kell az életén.

– Egy hangot hallottam magamban: mennyi időt foglalkozol önmagaddal és mennyit az emberekkel? Napokig ezen gondolkodtam, és rájöttem, hogy nekem a papi hivatás lett kijelölve, ezért otthagytam az egyetemet, és a labdarúgó-karrierről is lemondtam.

A Csongrád megyei Földeákról származó atya, korábban sokat focizott a hívekkel, és műsort is  vezetett az egyik pécsi rádióban, valamint több videomegosztó oldalon publikálja hitélettel kapcsolatos videóit.