Újra rabolt, lekapcsolták a zsaruk

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen tettes november 29-én délután Pécsett egy kertvárosi élelmiszerboltba bement és ott kezében egy szikét tartva, azzal hadonászva fenyegető kijelentéseket téve készpénz átadására kényszerítette az üzlet egyik eladóját.

hirdetés

Az alkalmazottak az elkövető felszólításának nem tettek eleget, az elkövető a kasszát kinyitni nem tudta, így az üzletből üres kézzel gyalogosan távozott. A cselekmény során személyi sérülés nem történt.

Az ismeretlen elkövető felkutatását a rendőrök azonnal megkezdték. A férfi a bűncselekmény elkövetése során álarcot nem viselt, így az üzlet biztonsági kamerája által rögzített felvételen a Kertvárosi Rendőrőrs járőrei felismerték, akik alig két óra alatt egy kertvárosi utcában el is fogták.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a 21 éves férfi megalapozottan gyanúsítható a 2012. november 26-án Pécsett, egy belvárosi élelmiszerüzletben történt rablás elkövetésével is. Gyanúsítotti kihallgatása során mind a két bűncselekmény elkövetését beismerte, az eltulajdonított pénzről elmondta, hogy azt még aznap egy pécsi bevásárlóközpontban elköltötte.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette és előzetes letartóztatását kezdeményezi, az eljárás rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályán van folyamatban.