Újra ücsöröghetünk a téren!

Hétvégére újra nyüzsgés lepi el a Sétateret, ahol a gesztenyefák árnyékában még elmélázhatunk a nyári kalandokban. Lesz itt minden, ami a jó hangulathoz kell. 

hirdetés

Csütörtökön zenés-táncos felvonulással vette kezdetét a Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál.

Felvonultak a táncosok a pécsi belvárosban

A sétatéri fesztivállal párhuzamosan futó rendezvénynek idén hatodik alkalommal ad otthont Pécs. Ilyenkor a városba a régió folkműhelyei és hazai vendégeik mellett számos külföldi fellépő is érkezik.

De a Sétatér sem hagy minket cserben. Lesz a következő négy napban evés-ivás és persze augusztus 20-án a Magyarok Kenyere ünnep is.

Csütörtök délután már lehetett kortyolgatni a nedűket a Sétatéren

Érdemes vasárnap 10 órára érkezni a gyerekekkel a térre. A Retro Pékség múltidéző pékműhelyében lehet ügyeskedni, kalácsot fonni, kiflit és perecet készíteni. A gyermekeket délután 16.30-tól a színpadon zenés program várja.

Idén sem maradhat el a Magyarok Kenyere ünnep, ami már 6 éve meghatározó szerepet tölt be a város és az ország életében is. A Magyarok Kenyere program jótékonysági akciója keretében a Kárpát-medencéből összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó szervezeteknek. Emellett pedig augusztus 20-án elkészítik belőle az ország kenyerét is, ami a szolidaritást és a magyarságot jelképezi.

Pécsett szegik meg a Magyarok Kenyerét

A kenyeret Pécsett szegik meg az államalapítás ünnepén, ahol cipókat is lehet majd vásárolni. Az ebből befolyt összeget is a rászoruló gyermekek étkeztetésére fordítják. Az egész napos programot és a jótékonysági akciót este 20.30-tól a Ghymes-koncert zárja a Szent István téren.

Ghymes vasárnap 20.30-tól lép színpadra a Sétatéren
A Ghymes zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: a 33 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában. A Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.

A Zsolnay Kulturális Negyed pedig óriási játszóházzá alakul át a Szamárfül Fesztivál idejére. A kézműves és zenei foglalkozásokkal tarkított három napot a családosok figyelmébe ajánljuk.