Újra vonatozhatunk

A Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vasúti vonalszakaszon csütörtök hajnal négy órakor a vonatközlekedés újraindult, Csömödér-Páka és Rédics, valamint Siófok és Tab között továbbra is vonatpótló autóbuszokkal szállítják az utasokat – közölte a Mávinform az MTI-vel.

hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a Dombóvár-Nagykanizsa, illetve a Szombathely-Pécs, illetve Sopron-Pécs között közlekedő vonatok, valamint az Agram nemzetközi InterCity vonatpár utasainak már nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállniuk.

A Mávinform emlékeztet arra, hogy a korlátozást még kedd hajnalban rendelte el a katasztrófavédelem a kialakult árvízhelyzet miatt.

Továbbra is vonatpótló autóbuszokkal kell utazni a Zalaegerszeg-Rédics vonalon Csömödér-Páka állomás és Rédics között. Itt a mintegy 70 méteren elmosott pályaszakaszt helyre kell állítani, ami a hétvégéig is eltarthat. A közúti hosszabb útvonal és az átszállások miatt 15-20 perces késések előfordulhatnak.

A Kaposvár-Siófok vasútvonalon a Tab és Siófok közötti szakaszt ugyancsak javítják, vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Itt várhatóan csütörtök délután végeznek a munkákkal, és akkor újraindulhat a vonatközlekedés a Siófok-Kaposvár vonal teljes hosszán – közölte a Mávinform.