Újraindul a Lázár Ervin Program: sok kis pécsi gazdagodhat élményekkel

Ha a járványhelyzet is lehetővé teszi, szeptember második hetében indulhat útjára ismét a Lázár Ervin Program, melynek segítségével sok-sok iskolás gyermeknek nyílik lehetősége kulturális élményszerzésre.

Az egyedülálló programban szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolás évente egy alkalommal lehetőséget kap arra, hogy színházi, táncos és cirkuszi előadásokat, komolyzenei hangversenyeket, muzeális intézményeket, illetve őshonos állatokat bemutató helyszíneket látogathasson meg.

Ez által Új élményekkel gazdagodhatnak a gyerekek.

A program keretein belül új attrakcióként a Pécsi Állatkert is bejárható, várhatóan jövő év elejétől fogadják majd a csoportokat.

Vadon a város felett
A Pécsi Állatkert 1960-as megnyitása óta mutatja be a Föld legkülönbözőbb állatait, közel 250 faj több mint 1000 egyedét. A parkot 2016-ben teljesen átalakították, így napjainkban megújultan várja látogatóit változatos programokkal, látványetetésekkel, csoportvezetésekkel, zoopedagógiai foglalkozásokkal. A négyhektáros területen elhelyezkedő állatkert népszerű a gyermekes családok körében, 2,5-3 óra alatt kényelmesen bejárható és közelről figyelhetők meg a bemutatott fajok. Az akvárium-terráriumban a tengerek élőlényeit, hüllőket és kétéltűeket lehet megismerni. A 100 ezer literes medencében számos halfaj, többek között szirti cápa és császár halak élnek. Hat földrész állatvilágában lehet gyönyörködni: a látogatók találkozhatnak oroszlánokkal, zebrákkal, vízilovakkal, pumával, leopárddal, fehér bengáli tigrissel, csimpánzzal, szurikátával, illetve Európában honos állatokkal is, mint a barna medve, aranysakál, kárpáti hiúz.

Hirdetés