Ültessünk növényt!

Növénytombola, kaktuszok és még egy disznó is kivonult a PTE Botanikus kertjébe. Nemcsak a növénykedvelőkre, hanem a gyerekekre is gondoltak. Érdemes kinézni!

hirdetés

Még mindig nincs késő virágot ültetni, mivel nem köszöntött be a nyári hőség. A hétvégén az érdeklődők több ezer balkon és szoba növények közül választhatnak, ha kilátogatnak a PTE Botanikus kertjébe.

 

A vásár ideje alatt nyitva tart az 1200-féle pozsgás és kaktusznövényt bemutató kaktuszház. Az érdeklődők új, akadálymentes, minden szempontból látogatóbarát házban tekinthetik meg a 4 méteres eukaliptuszfákat, a narancsfát, valamint az „esőerdő” különlegességeit: broméliákat, orchideákat és további, a párára és hőmérsékletre érzékeny növényeket.

Az üvegházakban és a pálmaházban, valamint az előtte lévő szabadtéren több mint három-ezer féle növényt tekinthetnek meg a látogatók.

A kiállítók és az árusok az ország minden részéből érkeztek – kaktuszgyűjtők, orchidea-termesztők, és számtalan faiskola egyaránt kínálják portékáit.

Aki most nem tudott elmenni, az sem késett le mindenről, hiszen hétköznapokon hétfőtől péntekig 7-15 óráig, pénteken 7-13 óráig látogatható a botanikus kert.