Ünnepi díszbe öltözött a város

Advent kezdetére helyükre kerültek a belvárosban a fényfüzérek, s a Pécsre érkezőket is világító feliratok köszöntik karácsony alkalmából. A munka jövő hétfőn tovább folytatódik, hiszen ekkor érkezik meg a főtérre szánt fenyő, s látnak neki a hatalmas növény díszítésének.

hirdetés

GALÉRIA! KLIKK IDE!

Mint azt dr. Weidinger Antal, a Pécs Holding Zrt. divízióvezetője lapunknak elmondta, idén is a szűken vett belvárost öltöztetik ünnepi díszbe: a Kossuth téren, a Széchenyi téren, az Irgalmasok utcájában, valamint a sétálóutcákban már kint is vannak a fényfüzérek, a különböző világító figurák.

Emellett a városba bevezető utak fölé is ünnepi füzéreket feszítettek ki, így világító „Boldog ünnepeket!” felirat fogadja a közúton betérő autósokat.

A munka azonban nem áll meg, hiszen várhatóan hétfőn szállítják a főtérre azt a 12 méter magas lucfenyőt, amelyet egy pécsi család ajánlott fel a városnak. A fát még 1972-ben ültették, s „fiatal korában” egyszer már szolgált karácsonyfaként. Dr. Weidinger Antal elmondta: nagyrészt a tavalyi, aranyszínű díszeket teszik fel a fára, de lesznek újak is.

Karácsonyi vásár is fogadja a belvárosba látogatókat a hétvégétől: a Kossuth téren több pavilonban árusítanak majd kellékeket, dísztárgyakat, gyertyákat.