Ünnepi díszben a pécsi buszok

karácsonyi dekor, tüke busz1

hirdetés

Kedden reggel a kertvárosi autóbusz-állomáson elkezdődött a helyi járatú autóbuszok karácsonyi dekorációjának felhelyezése.

– Egyedülálló kezdeményezésként a Pécsi Origami Kör tagjai által készített díszítő elemek kerülnek a buszokba a napokban. Ezek reményeink szerint hangulatosabbá teszik az utazással töltött perceket – mondja Bognár Szilvia, a Tüke kommunikációs munkatársa.

karácsonyi dekor, tüke busz4

Hozzátette: a társaság kiemelt figyelmet fordít a civil szervezetekkel történő együttműködésre, ezért is kérték fel a díszítésre a pécsi origamisokat.

karácsonyi dekor, tüke busz5

 • Tercsi

  Nem értem miért nem a jót veszik észre már az is eredmény hogy a cég felkérte az origami kört. Ha koszosak a buszok arról az utasok is tehetnek tisztelet a kivételnek.Az ötlet jó ránéz az ember a csodára és örül lelke hogy vannak még emberek akik örömet akarnak adni,Köszönjük a Pécsi origamisoknak csodásak a művek!!!

 • diáklány

  Chefman és Pécsi, köszönöm!
  A koszt észreveszik bezzeg az emberek (kedves pesszimisták; de tegyük hozzá: az utazók által lesz koszos, nem magától), de azt, ha egy kreatív civil szervezet ilyen szép adventi ötlettel kicsit az ünnep hangulatát beviszi akár a buszba is a monoton arcú tömegközlekedőkhöz, azt nem. Pedig kéne! Én örülök neki, és remélem, még sokan lesznek így vele!

 • Kedves Frigyes

  Öné a pont.

  “Nem díszítgetni kéne szerencsétlen buszokat, hanem a menetrend szerint, pontosan indítani őket! Ha már a külsőségekkel foglalkoznak a cégnél, inkább mossák le őket, mert némelyiknek olyan fekete az ablaka, hogy nem lehet kilátni.”

 • Chefman

  Derűs estét!

  Szépek lettek a karácsonyi dekorációk a buszokon, aki ilyenkor is mocskolódik annak javaslom, hogy most csomagoljon, és költözzön el a városból,mert ilyen hozzá állásra nincs szükség a továbbiakban. Köszönöm 🙂

 • pécsi

  Végre ! Köszönjük. Ne foglalkozzanak a sok negatív gondolkodású utassal, akiknek semmi sem jó, mindenben a rosszat keresik.

  Igenis örülök ennek a szép gesztusnak !!!!

 • Kati

  Szép gesztus, de kívül-belül retkes, már a végállomásról késve induló buszokat kár kicsicsázni, mert a kontraszt még nagyobb lesz.

 • Kedves Laci!

  Vegye be a gyógyszerét. Maga biztos nem utazik busszal, különben nem lenne ilyen hurráoptimista.

 • Laci

  Ennyi pesszimista barmot!!! Még a jó híreknél is csak mocskolódnak, azt hozzátenném hogy a kijelzők azért nem működnek még mert fokozatosan szerelik őket plusz még összekel hangolni a rendszert ami nem egy két hét amúgy a határidő erre január eleje úgyhogy bőven időben vannak még, a menetrendet pedig tartják nekem legalábbis soha nem késett vagy maradt ki busz amióta a Tüke van

 • krisz

  Hmm, nagyon jól néznek ki, és örülök ennek a kezdeményezésnek.
  A vandálok, akik legtöbbször ingyé utaznak viszont nem fogják értékelni, és inkább összefirkálják -mint gondolom otthon a lakás falait-
  Nem lehetne őket azonnal lekacspolni a rendőrrel? Bliccelő miatt a következő megállóban akár rendőrt hívnak, de a firkálást mért nem veszi senki észre?!
  Másik, hogy a buszok már nagyrészt tartják a menetrendet, ritka a kimaradás… aki ilyet tapasztal a tüke irodájában tehet panaszt! 🙂

 • Katasztrófa

  Elképesztő, hogy mindenbe bele tudnak kötni egyesek. Lehet, hogy vannak gondok a menetrenddel, mindig is voltak. Ettől függetlenül minden jó dolognak örülni kell. Ez is olyan.

 • Fecóka

  Tényleg egy pici ünnepi gesztus, csak meddig lesznek maradéktalanul, funkciójukhoz méltóak a buszokon . Független attól hogy tényleg hatalmas gondok és problémák vannak, még mindig a buszközlekedéssel a városban . Ami igaz az igaz, hogy sorolni lehetne, hogy mocskosak kívül belül a kocsik, firkásak, a szándékos vandalizmusról már nembeszélve stb. és még mind a mai napig nemképesek végre valahára beüzemelni a már meglévő és felszerelt járatszám kijelzőket, és csak megy a piszmogás a feladatok megoldásával kapcsolatban.

 • Olvasó

  Hát ez fáántáásztikus…

 • Frigyes

  Nem díszítgetni kéne szerencsétlen buszokat, hanem a menetrend szerint, pontosan indítani őket! Ha már a külsőségekkel foglalkoznak a cégnél, inkább mossák le őket, mert némelyiknek olyan fekete az ablaka, hogy nem lehet kilátni.