Ünnepi menetrend lesz

Jelentős változások lesznek az augusztus 20-i ünnepségek miatt a közösségi közlekedésben. A MÁV, a Volán és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai is módosított menetrend szerint közlekednek.

hirdetés

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a vonatok vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, a munkanap-áthelyezés miatt pedig augusztus 24-én szombaton a pénteki menetrend lesz érvényben.

A vasúttársaság mentesítő és éjszakai járatokat indít, valamint az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművet közlekedteti, továbbá ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek.

A tűzijáték után a Nyugati pályaudvarról mentesítő vonat indul 23 órakor Szegedre. Rendkívüli éjszakai járat közlekedik Fonyódról augusztus 21-én 2.07 perckor Székesfehérváron át a Déli pályaudvarra.

Emellett kedden késő este Budapestről Kunszentmiklós-Tass helyett Kiskunhalasig, Pusztaszabolcs helyett Dunaújvárosig, Komárom helyett Győrig, Székesfehérvár helyett pedig Fonyódig közlekedik egy-egy járat.

Változik a Volánbusz menetrendje is, szombaton a szabadnapi, vasárnap, hétfőn és kedden a munkaszüneti napi rend szerint közlekednek a buszok.

Budapesten több BKK-járat is módosított útvonalon közlekedik már hétfőtől, és forgalmi korlátozások is lesznek.