Útitárs a nehézségekben

Társadalmi tabukat old fel, útmutatást ad, és megtanítja olvasóit eligazodni a gondozás útvesztőiben a Családi útitárs című kézikönyv. A Szemem Fénye Alapítvány külföldi mintára készült új kiadványa Magyarországon hiánypótló kézikönyv.

hirdetés

Egy olyan segítséget tarthatnak a kezükben az érintett szülők, ami a mindennapokban alkalmazható, hasznos tanácsokat adhat a beteg gyermekek ápolásában. A Szemem Fénye Alapítvány munkatársai remélik, hogy a külföldi példákhoz hasonlóan, a Családi útitárs mindenkihez eljut, aki súlyosan beteg gyermekkel áll kapcsolatban. A kézikönyvben megtalálhatóak azon szolgáltatók, intézmények és szakemberek elérhetőségei, akik a betegség különböző állomásain segítséget adhatnak.

A Családi útitárs öt fejezetből áll. Ezek a gyermek ápolásával kapcsolatos kulcsfontosságú állomásokat külön-külön mutatják be. A hasznos tanácsok mellett azonban üres lapokat is hagytak a szülőknek a szerzők, hogy gondolataikkal, tapasztalataikkal ők is részt vegyenek a szerkesztésben. A füzetből összesen húsz példányt nyomtattak ki, amit a Szemem Fénye Alapítvánnyal kapcsolatban álló családok ingyen kapnak meg.

A Szemem Fénye Alapítvány munkatársai már a közelgő karácsonyra is gondolnak, ugyanis édességekkel és ajándékokkal szeretnék enyhíteni a beteg gyermekek fájdalmát. Négy-öt pécsi rászoruló családnak pedig a mindennapi törődés mellett élelmiszercsomagokat is adnak, amihez állandó támogatásra van szüksége az alapítványnak. A beteg gyerekek ápolására létrehozott Dóri Ház fenntartása ugyanis havi két és fél millió forintba kerül a szervezetnek. Mindehhez kérik a lakosság adományait. Ráadásul, meg nem erősített hírek szerint épp a hetekben mondta vissza állandó segítségnyújtását az alapítvány egyik főtámogatója.