Útjára indult az első Pécsi Angyalgyár

Nem mindennapi jótékonysági akcióval készülnek Pécsett. “Angyalszárnyon” kézbesítik a pécsi és baranyai óvodások és általános iskolások ajándékait azoknak, akik egyedül töltenék a karácsonyt. 

hirdetés

Kedves üzenetek, rajzok vagy épp kisebb ajándékok kelhetnek “szárnyra” idén Pécsett. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. olyan jótékonysági akciót indított, amivel szeretné boldogabbá tenni azok karácsonyát is, akik egyedül, kórházban, vagy a családjuktól távol töltik az ünnepeket.

Pécsi ovisok és kisiskolások készíthetik el a legszebb ajándékokat

– Sokszor nincs is nagyobb ajándék annál, hogy szeretteinkkel közelebb kerülünk egymáshoz, és az ünnepek valódi meghittségét teljes testünkkel-lelkünkkel átéljük. Szeretnénk, ha azok is átélnék ezt, akik valamilyen oknál fogva nem a rokonaik körében töltik a karácsonyt – mondta Erdős Réka, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. sajtóreferense.

Ezért olyan akciót indított a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., amibe bevonta a pécsi és baranyai óvodásokat és az általános iskola alsó tagozatos diákjait is. Azt kérték tőlük, hogy számukra kedves üzeneteket vessenek papírra, amire akár rajzolhatnak is. De egy kisebb – saját kezűleg készített – ajándékot is becsomagolhatnak.

– Az összegyűjtött felajánlásokat a PVH véletlenszerűen juttatja el szociális intézményekbe, nevelőotthonokba, anyaotthonokba és kórházakba. Az üzeneteket angyalok viszik el az intézményekbe és osztják ki a gyerekek, a betegek és az idősek között – tette hozzá Erdős Réka.

A kezdeményezés december 15-ig tart, ez idő alatt az intézmények szervezetten vesznek majd részt a kezdeményezésben. De gyermekek vagy családok önállóan is csatlakozhatnak, a Széchenyi téren kihelyezett ládikóba elhelyezhetik ajándékaikat. Az akció részletei a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. oldalán olvashatóak.