Útlezárás Siklós és Pécs között

Forgalomkorlátozásra kell számítani május 11-én, szombaton a Pécstől Siklósig tartó útszakaszon, a Pécsi Egyházmegye V. Gyalogos Zarándoklata Máriagyűdre – elnevezésű vallási rendezvény miatt.

 

Amennyiben jó idő lesz Pécs déli határától az 58-as számú főúton, a Siklós irányába vezető jobb szélső forgalmi sávban a Reménypusztai bejáratig reggel nyolc órától nagyjából reggel kilenc óráig várható forgalomkorlátozás. A zarándokmenet ezt követően a földes utakon halad tovább, ezért nem akadályozza a közúti forgalmat.

 

A menet haladási sebességétől függően, fél tizenkettőtől Bisse község belterületén a Horgásztótól a szőlőhegyre vezető műút végéig útlezárás és20 kilométerper órás sebességkorlátozás várható.

 

Reggel hét órától este hat óráig Siklós – Máriagyűd területén a Kegytemplom előtti téren, valamint a Máriagyűdi Szociális Otthontól felfelé vezető úton teljes útlezárásra kell számítani.

 

Rossz, esős időjárás esetén Pécs déli határától az 58-as számú főúton, a Siklós irányába vezető jobb szélső forgalmi sávban a Pogányi Repülőtérig, onnan az 58-as számú főúton az 5701-es számú elágazásig, valamint az említett kereszteződéstől Siklós – Máriagyűdig kell félpályás útlezárásra számítani.

 

A zarándokmenet a pécsi FEMA áruház parkolójából indul reggel nyolc órakor és nagyjából délután kettő órakor érkezik meg Siklós – Máriagyűdre.

 

A Siklós – Máriagyűd területét érintő teljes útlezárás, a rossz idő esetében is érvényben van.