Utolérte a Zalaegerszeg a PEAC-Pécs csapatát

A Zalaegerszeg hazai környezetben legyőzte a Pécs együttesét a női kosárlabda NB I egyetlen szerdai mérkőzésén, ezzel a tabellán pontszámban utolérte riválisát.

hirdetés

Az előző két fordulóban vereséget begyűjtő Zalaegerszegé volt az első tíz perc. A második negyed derekán úgy tűnt, fordulat is következik be a mérkőzésen, a megszerzett támadólepattanókból gyors indításokkal operálva egy pontra jött fel a PEAC (17. perc 33-32). Kimaradt azonban öt pécsi büntető is, miközben a házigazdáknál Horváth Zsófia összeszedte negyedik hibáját is. A negyed végére Lana Dusanic egyenlített, így 38-38-cal vonultak pihenőre a csapatok.

Egy harmadik negyedbeli rövidzárlat azonban vereséget eredményezett Zalaegerszegen a jól játszó házigazdák és a fáradt pécsiek csatájában. Az év utolsó bajnokiját 77-68 arányú vereséggel zárta a Pécs.

A Zalaegerszeg ezzel a győzelemmel behozta a pécsieket. Mindkét csapat 24 pontos a tabellán. A pécsiek jobb gólaránnyal a harmadikak, míg a Zalaegerszeg mmögöttük, a negyedik. áll a tabella harmadik és negyedik helyén.